Orechové trubičky plnené karamelovým krémom

Recept Orechové trubičky plnené karamelovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok prvýkrát a vyšli perfektne. S cestom sa pracovalo skvele. Aj keď mi trochu na povrchu popraskali, teším sa im. Konce som namočila do čokolády, následne posypala sekanými orieškami a chystám sa ich naplniť karamelovým krémom zo salka a masla. Z kovových trubičiek išli hneď dole, samozrejme, som ich sťahovala ešte horúce, inak by som s nimi veľmi zápasila. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
100 gpráškový cukor
100 gmleté oriešky
1 lyžicakakao
1 ksvajce
250 gmaslo

Krém:

1/2 bal.karamelové salko
125 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne pridala vajíčko, kakao, múku a mleté oriešky. Aj keď sa v originálnom recepte spomínalo, že stačí dať všetky suroviny naraz do misky a spracovať, ja som postup urobila podľa seba. Už sa mi osvedčilo, že ak vyšľaháme maslo s cukrom do peny, s cestom sa mi pracuje oveľa lepšie. Skúste aj vy a porovnajte.
  2. Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a odložila na 2 hodinky do chladničky.
  3. Potom som cesto rozváľala na tenký plát, ktorý som si podľa kovovej rúrky nakrájala na obdĺžniky a natočila. Nemazala som trubičky ani tukom ani olejom. Keďže je to maslové cesto, tak pôjdu dole hneď po upečení.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista (cca 8 -12 minút), sledujeme podľa hrúbky cesta a veľkosti trubičky.
  5. Upečené trubičky namočíme do čokolády (celé alebo len konce ako ja) a následne ponoríme do orechov.
  6. Plníme klasickým salkovým krémom (maslo vyšľaháme so salkom). Plnila som cukrárskym sáčkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť