Orechové tortičky

Recept Orechové tortičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné orechové tortičky, plnené parížskym krémom, ktorý už na pohľad vyzerajú lákovo. Sú plné čokolády, orechov a určite vám budú chutiť.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

1 ksvajce
100 gvlašských orechov
15 ghladkej múky
100 gpráškového cukru
štipka soli

Krém:

3 ksžĺtky
100 gkryštálového cukru
100 ghorkej čokolády
35 gvody
150 gmasla
25 gkakaa

Poleva:

100 ghorkej čokolády
1 lyžicakokosového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske dôkladne zmiešame mleté orechy s múkou, cukrom, soľou a vajíčkom. Ak by bola zmes redšia môžeme pridať ešte za hrsť orechov.
  2. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do kruhu s priemerom 2 cm a dosť veľkými rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
  3. Žĺtky vyšľaháme a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Cukor s vodou varíme, kým sa cukor úplne roztopí a začnú sa tvoriť veľké bubliny.
  4. Potom za stáleho šľahania nalejeme k žĺtkam. Šľaháme až kým dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu.
  5. Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ozdobne ho nanesieme na upečený základ a dáme stuhnúť.
  6. Čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené tortičky namáčame v čokoládovej poleve, môžeme ozdobiť orechom a necháme stuhnúť v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť