Orechové tortičky

Pridal: skatulkavkuchyni, 24.5.2022
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborné orechové tortičky, plnené parížskym krémom, ktorý už na pohľad vyzerajú lákovo. Sú plné čokolády, orechov a určite vám budú chutiť.
FOTKA OD VÁS
Pridal: skatulkavkuchyni, 24.5.2022
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Dezerty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Korpus:
1 ksvajce
100 gvlašských orechov
15 ghladkej múky
100 gpráškového cukru
štipka soli
Krém:
3 ksžĺtky
100 gkryštálového cukru
100 ghorkej čokolády
35 gvody
150 gmasla
25 gkakaa
Poleva:
100 ghorkej čokolády
1 lyžicakokosového oleja
- V miske dôkladne zmiešame mleté orechy s múkou, cukrom, soľou a vajíčkom. Ak by bola zmes redšia môžeme pridať ešte za hrsť orechov.
- Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do kruhu s priemerom 2 cm a dosť veľkými rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
- Žĺtky vyšľaháme a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Cukor s vodou varíme, kým sa cukor úplne roztopí a začnú sa tvoriť veľké bubliny.
- Potom za stáleho šľahania nalejeme k žĺtkam. Šľaháme až kým dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu.
- Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ozdobne ho nanesieme na upečený základ a dáme stuhnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechové dortíky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Orzechowe torciki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Walnuss-Plätzchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diós tortácskák.
KOMENTÁRE K RECEPTU