Orechové srdiečka sa žĺtkovou polevou

Pridal: adkas, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Valentín, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborné orechové srdiečka sa žĺtkovou polevou. Plnka je orechovo rumovo džemová. Cesto je veľmi krehké, jemné a priamo rozplývajúce sa na jazyku. Opäť jeden z receptov, ktoré možno piecť nielen na Vianoce, ale aj počas roka. Autor: Adkas
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Valentín, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Základ:
300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
120 gmleté vlašské orechy
240 gmaslo
Žĺtková poleva:
4 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
1 lyžicarum
pár kvapiekcitrónová šťava
Náplň:
440 gmarhuľový džem
100 gmleté oriešky
1-2 lyžicerum
- Suroviny na cesto spracujeme do guľôčky, zabalíme ju do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Cesto môžete urobiť aj večer a na ďalší deň pracujete ďalej.
- Rozvaľkáme na pracovnej doske na hrúbku cca 3-4mm a vykrajujeme srdiečka. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 8 minút. Dno plechu vyložíme papierom na pečenie. Upečené necháme na rovnej ploche vychladnúť.
- Jedno srdiečko potrieme plnkou, a druhú polovicu polejeme žĺtkovou polevou, ktorú necháme zaschnúť a až potom zlepujeme.
- Náplň:
Suroviny iba zmiešame. Ak je plnka hustá, pridáme o trochu viac rumu, ak je riedka, pridáme viac orieškov. - Poleva:
Žĺtky s preosiatym cukrom miešame, kým máme peknú, hustú polevu. Pridáme rum a citrónovú šťavu. Odporúčam pridávať v malých množstvách, podľa potreby. Hladkou polevou polejeme srdiečka a necháme zaschnúť pri izbovej teplote.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou.
KOMENTÁRE K RECEPTU