Orechové srdiečka sa žĺtkovou polevou

Recept Orechové srdiečka sa žĺtkovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné orechové srdiečka sa žĺtkovou polevou. Plnka je orechovo rumovo džemová. Cesto je veľmi krehké, jemné a priamo rozplývajúce sa na jazyku. Opäť jeden z receptov, ktoré možno piecť nielen na Vianoce, ale aj počas roka. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
120 gmleté vlašské orechy
240 gmaslo

Žĺtková poleva:

4 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
1 lyžicarum
pár kvapiekcitrónová šťava

Náplň:

440 gmarhuľový džem
100 gmleté oriešky
1-2 lyžicerum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny na cesto spracujeme do guľôčky, zabalíme ju do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Cesto môžete urobiť aj večer a na ďalší deň pracujete ďalej.
  2. Rozvaľkáme na pracovnej doske na hrúbku cca 3-4mm a vykrajujeme srdiečka. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 8 minút. Dno plechu vyložíme papierom na pečenie. Upečené necháme na rovnej ploche vychladnúť.
  3. Jedno srdiečko potrieme plnkou, a druhú polovicu polejeme žĺtkovou polevou, ktorú necháme zaschnúť a až potom zlepujeme.
  4. Náplň:
    Suroviny iba zmiešame. Ak je plnka hustá, pridáme o trochu viac rumu, ak je riedka, pridáme viac orieškov.
  5. Poleva:
    Žĺtky s preosiatym cukrom miešame, kým máme peknú, hustú polevu. Pridáme rum a citrónovú šťavu. Odporúčam pridávať v malých množstvách, podľa potreby. Hladkou polevou polejeme srdiečka a necháme zaschnúť pri izbovej teplote.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť