Orechové šialenstvo s čokoládou

Recept Orechové šialenstvo s čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a hlavne rýchle orieškové rezy plné čokolády. Ak máte radi orechy, toto je tá správna voľba na sladkú dobrotu po skvelom, výdatnom obede. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

10 ksbielok
200 gkryštálový cukor
1 lyžicakakao
5 lyžícpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
100 gmleté nesolené arašidy

Krém:

10 ksžĺtok
200 gpráškový cukor
200 ghorká čokoláda
200 gmaslo
100 gposekané nesolené arašidy
1 bal.vanilkový cukor

Glazúra:

200 ghorká čokoláda
2 lyžicemaslo
4 lyžiceolej
50 gnasekané nesolené arašidy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku, zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec pridáme nesolené mleté arašidy a jemne lyžicou premiešame.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech s veľkosťou 30 x 40 cm, ktorý sme vyložili papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov (20 min).
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Nad parou si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Spenené žĺtky si odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu spolu s vanilkovým cukrom. Miešaním rozpustíme a nakoniec mixérom vyšľaháme spolu s maslom. Pridáme nasekané arašidy a navrstvíme na vychladnutý korpus.
  4. Pripravíme si glazúru. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme maslo a olej. Dôkladne spojíme a navrstvíme na natretý krém. Vrch posypeme nasekanými arašidy a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť