Orechové rezy s broskyňovým krémom

Recept Orechové rezy s broskyňovým krémom

Pridal: rebeka, 8.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Broskyne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce rezy s orechovým cestom a vanilkovým krémom a ešte s broskyňami. Mňami! Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 8.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Broskyne

SUROVINY

Na korpus:

5 ksvajce
4 lyžicekrupicový cukor
2 lyžicevriaca voda
2 lyžiceolej
2 lyžicenajemno pomleté vlašské orechy
5 lyžícpolohrubá múka
1/2 sáčkuprášok do pečiva
200 gmarhuľová marmeláda

Na krém:

1 veľká plechovkabroskyňový kompót
500 mlmlieko
3 sáčkyZlatý klas
1 bal.vanilkový cukor Dr.Oetker
250 mlšťava z kompótu
3 lyžicekrupicový cukor
250 gmaslo
3 lyžicepráškový cukor
2 kelímkysmotana na šľahanie
2 lyžicerum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu a olej a miešame do hustej peny. Múku s kypriacim práškom preženieme sitkom, pridáme pomleté orechy a všetko dôkladne premiešame. Túto zmes potom opatrne stierkou vmiešame do ušľahanej vaječnej zmesi.
  2. Veľký plech so zvýšeným okrajom vystriekame olejom v spreji, aby nám nekĺzal papier na pečenie, ktorým plech vystelieme. Cesto premiestnime na papier a stierkou uhladíme. Pečieme v rúre na 180 stupňov cca 15 minút. Necháme trochu vychladnúť a potrieme marhuľovou marmeládou. Ak je príliš tuhá, zriedime ju rumom alebo šťavou z kompótu.
  3. Z mlieka, šťavy z kompótu, krupicového cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme chvíľku prevariť a potom hrniec umiestnime do nádoby so studenou vodou a za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a rumom do bielej peny. Do tejto potom po častiach dávame chladný puding a spoločne vyšľaháme do hladkého krému.
  4. Odkvapkané broskyne prekrájame na drobné kocky a zľahka vmiešame do krému. Ten stierkou nanesieme na upečený a marmeládou potretý korpus. Pekne uhladíme tortovým nožom alebo cukrárskou kartou. Šľahačky vyšľaháme dotuha a nanesieme na krém. Dozdobíme podľa fantázie.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť