NajRecept.sk Dezerty Koláče Orechové rezy Maryša - obdoba Londýnskych rezov
Orechové rezy Maryša - obdoba Londýnskych rezov
Recept Orechové rezy Maryša - obdoba Londýnskych rezov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   24.6.2024

Orechové rezy Maryša - obdoba Londýnskych rezov

Žĺtkový korpus, marhuľový džem a orieškový sneh je dokonalá kombinácia. Kto chce mať tieto rezy ešte krajšie, odporúčam na vrch nanášať orechový sneh pomocou cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou - vytvoríte tak malé kôpky, ktoré po upečení vyzerajú skvelo. Ja som toľko času nemala, tak som sneh iba rozotrela vareškou, ale na chuti mu neubralo. Je vynikajúci. Autor: Jaja79

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
práškový cukor
150 g
maslo
5 ks
žĺtok
250 g
polohrubá múka
12 g
prášok do pečiva
200 ml
mlieko
podľa chuti
citrónová kôra

Orechový sneh:

5 ks
bielok
štipka
soľ
200 g
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy

Ďalej:

1 pohár
marhuľový džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jedno žĺtko po druhom, pridáme striedavo aj mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do cesta môžete, no nemusíte pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru.
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech (38x25 cm) s papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Ja som cesto ešte uhladila špachtľou. 
  3. Marhuľový džem ohrejeme, prípadne ho rozriedime trochou vody a preložíme do cukrárskeho sáčka. Rovnomerne rozotrieme na surové cesto. 
  4. Do bielkov pridáme štipku soli a začneme šľahať. Keď nám bielky spenili, postupne pridávame cukor a šľaháme dovtedy, kým nedostaneme lesklý tuhý sneh, do ktorého primiešame už len ručne mleté orechy.
  5. Ak máte viac času môžete sneh preložiť do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou, ak nie, rovnomerne ho len rozotriete na navrstvený džem. 
  6. Pečieme všetko spolu pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár