Orechové kolieska

Recept Orechové kolieska
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné orechové kolieska, jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Myslím, že na vianočné pečenie nie je ešte neskoro. Ak ste ešte neupekli všetko, čo ste chceli, alebo aj keď ste už upiekli všetko, čo bolo treba, určite si nájdite čas na tieto vianočné oriešková kolieska. Sú super! Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

400 ghladká múka špeciál
150 gpráškový cukor
120 gmleté vlašské orechy
320 gmaslo alebo stužený tuk
1/4 balíčekprášok do pečiva
150 gtmavá čokoládová poleva
50 gbiela čokoládová poleva
200 gríbezľový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do misy, pridáme maslo / heru / a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odstáť v chlade.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm a formičkou vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm.
  3. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180° C približne 10 minút. Údaje sú orientačné.
  4. Kolieska necháme vychladnúť na rovnej ploche.
  5. Spájame po dve kolieska marmeládou podľa chuti.
  6. Vrchnú časť namočíme do tmavej čokoládovej polevy. Po stuhnutí ozdobíme bielou polevou. Necháme odstáť, aby sa chute spojili.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť