NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Miliónové orechové domáce laskonky, ktoré chutia tak fantasticky, že ich budete robiť na všetky sviatky
Miliónové orechové domáce laskonky, ktoré chutia tak fantasticky, že ich budete robiť na všetky sviatky
Recept Miliónové orechové domáce laskonky, ktoré chutia tak fantasticky, že ich budete robiť na všetky sviatky
NajLucka NajLucka    ·   29.3.2023

Miliónové orechové domáce laskonky, ktoré chutia tak fantasticky, že ich budete robiť na všetky sviatky

Laskonky sú výborné, jemné, orechové, sú bezva. Sú vhodné pre slávnostné príležitosti.

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Suroviny na 25 porcií:

6 ks
bielok
300 g
kryštálový cukor jemný
100 g
práškový cukor
2 lyžice
polohrubá múka
160 g
mleté vlašské orechy

Náplň:

200 g
práškový cukor
50 ml
zrnková mletá uvarená káva
50 ml
mlieko
20 g
hladká múka
1 bal.
vanilkový cukor DrOetker
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Orechový sneh: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku.
  2. Plech vyložíme papierom a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100° C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.
  3. Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme precedenú zrnkovú kávu (50 ml), múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
  4. Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
  5. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!

Laskonky môžete naplniť aj iným obľúbeným krémom podľa chuti

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár