Orechové domáce laskonky

Recept Orechové domáce laskonky
FOTKA OD VÁS
Recept Orechové domáce laskonky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Laskonky sú výborné, jemné, orechové, sú bezva. Sú vhodné pre slávnostné príležitosti.

FOTKA OD VÁS
Recept Orechové domáce laskonky

SUROVINY

Suroviny na 25 porcií:

6 ksbielok
300 gkryštálový cukor jemný
100 gpráškový cukor
2 lyžicepolohrubá múka
160 gmleté vlašské orechy

Náplň:

200 gpráškový cukor
50 mlzrnková mletá uvarená káva
50 mlmlieko
20 ghladká múka
1 bal.vanilkový cukor DrOetker
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Orechový sneh: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku.
  2. Plech vyložíme papierom a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100° C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.
  3. Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme precedenú zrnkovú kávu (50 ml), múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
  4. Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
  5. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť