Orechové domáce laskonky

Recept Orechové domáce laskonky
FOTKA OD VÁS
Recept Orechové domáce laskonkyRecept Orechové domáce laskonkyRecept Orechové domáce laskonky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Laskonky sú výborné, jemné, orechové, sú bezva. Sú vhodné pre slávnostné príležitosti.

FOTKA OD VÁS
Recept Orechové domáce laskonkyRecept Orechové domáce laskonkyRecept Orechové domáce laskonky

SUROVINY

Suroviny na 25 porcií:

6 ksbielok
300 gkryštálový cukor jemný
100 gpráškový cukor
2 lyžicepolohrubá múka
160 gmleté vlašské orechy

Náplň:

200 gpráškový cukor
50 mlzrnková mletá uvarená káva
50 mlmlieko
20 ghladká múka
1 bal.vanilkový cukor DrOetker
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Orechový sneh: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku.
  2. Plech vyložíme papierom a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100° C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.
  3. Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme precedenú zrnkovú kávu (50 ml), múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
  4. Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
  5. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť