Orechové domáce laskonky

Pridal: NajLucka, 28.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky, Chuťovky
Laskonky sú výborné, jemné, orechové, sú bezva. Sú vhodné pre slávnostné príležitosti.
Pridal: NajLucka, 28.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky, Chuťovky
SUROVINY
Suroviny na 25 porcií:
6 ksbielok
300 gkryštálový cukor jemný
100 gpráškový cukor
2 lyžicepolohrubá múka
160 gmleté vlašské orechy
Náplň:
200 gpráškový cukor
50 mlzrnková mletá uvarená káva
50 mlmlieko
20 ghladká múka
1 bal.vanilkový cukor DrOetker
250 gmaslo
- Orechový sneh: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku.
- Plech vyložíme papierom a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100° C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.
- Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme precedenú zrnkovú kávu (50 ml), múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
- Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
- Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechové domácí laskonky.
KOMENTÁRE K RECEPTU