NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové domáce laskonky
Orechové domáce laskonky
Recept Orechové domáce laskonky
NajLucka NajLucka    ·   28.9.2020

Orechové domáce laskonky

Laskonky sú výborné, jemné, orechové, sú bezva. Sú vhodné pre slávnostné príležitosti.

Suroviny

Suroviny na 25 porcií:

6 ks
bielok
300 g
kryštálový cukor jemný
100 g
práškový cukor
2 lyžice
polohrubá múka
160 g
mleté vlašské orechy

Náplň:

200 g
práškový cukor
50 ml
zrnková mletá uvarená káva
50 ml
mlieko
20 g
hladká múka
1 bal.
vanilkový cukor DrOetker
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Orechový sneh: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku.
  2. Plech vyložíme papierom a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100° C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.
  3. Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme precedenú zrnkovú kávu (50 ml), múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
  4. Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
  5. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár