Orechová rýchla bábovka
Keď by to chcelo niečo sladké, ale za hodinu odchádzate do práce. Ešte horúcu som si ju balila do vrecka, aby som mala v práci z čoho ujedať. Na obalenie nervov. Oriešky mám doma v mrazničke už namleté, stačí ich vybrať, rozdrviť v ruke a je hotovo. Vydržia veľmi dlho a vôbec je necítiť, aby boli staré. Odporúčam toto skladovanie :) Tak ako je rýchly tento recept, je aj veľmi jednoduchý. Autor: Naďa I. / Rebeka /
SUROVINY
1 hrnček (250 ml)hladká múka
1 hrnčekpráškový cukor
1 hrnčekmleté vlašské orechy
1 bal.prášok do pečiva
2 ksvajce
1/2 hrnčekaolej
1/2 hrnčekamlieko
štipkasoľ
- Hrnčekový recept na bábovku. Myslím, že je jeden z tých základných, preto si ho určite zapíšte do svojej kuchárskej knižky.
- Všetky suoroviny vymiešame a nalejeme do bábovkovej formy, vymastenej masťou a vysypanej hrubou múkou.
- Pečieme cca 40 minút v rúre na 170 st.
- Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechová fofr bábovka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Szybka orzechowa babka.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diós kuglóf.
Jednoduchý a chutný recept
Bábovka je krásně nadýchaná, rychle mizící ;). Moc děkuji za rychlý recept.
Díky za foto 😋