Olivové špirálky z cesnakového cesta

Recept Olivové špirálky z cesnakového cesta
FOTKA OD VÁS
Recept Olivové špirálky z cesnakového cestaRecept Olivové špirálky z cesnakového cesta
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kysnuté cesnakové cesto, ktoré je jemné ako pavučinka, lahodne splynie s chuťou olivy. Ak máte radi olivy a cesnak, určite to musíte vyskúšať.

FOTKA OD VÁS
Recept Olivové špirálky z cesnakového cestaRecept Olivové špirálky z cesnakového cesta

SUROVINY

Cesto:

150 gpolohrubá múka
150 ghladká múka
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
20 gdroždie
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
100 mlmlieko
100 mlteplá voda
2 lyžiceolivový olej
2 strúčikycesnak
na potretievajce
ľanové semienka

Ďalej budeme potrebovať:

olivy (zelené aj čierne)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. Polohrubú a hladkú múku zmiešame v miske, pridáme soľ, prášok do pečiva, olivový olej, prelisovaný cesnak a kvások. Premiešame, pridáme 100 ml teplej vody a spracujeme redšie cesto, ktoré posypeme hladkou múkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
  3. Potom z cesta odoberieme menšie kúsky, ktoré dostatočne posypeme hladkou múkou a rukami spracujeme do tuhšieho cesta a potom spracujeme do tenšieho valčeka. Kraj obmotáme o paličku, na ktorú sme striedavo napichali zelenú a čiernu olivu a cesto obmotáme až po vrch.
  4. Napichnuté špajdle ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata. Pred pečením nezabudneme vrch cesta potrieť rozšľahaným žĺtkom a ešte môžeme posypať semienkami alebo hrubou soľou. Namiesto olív môžete použiť aj sušené paradajky.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť