NajRecept.sk Dezerty Múčniky Olivové špirálky z cesnakového cesta
Olivové špirálky z cesnakového cesta
Recept Olivové špirálky z cesnakového cesta
Kvietok278 Kvietok278    ·   24.11.2020

Olivové špirálky z cesnakového cesta

Kysnuté cesnakové cesto, ktoré je jemné ako pavučinka, lahodne splynie s chuťou olivy. Ak máte radi olivy a cesnak, určite to musíte vyskúšať.

Suroviny

Cesto:

150 g
polohrubá múka
150 g
hladká múka
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ
20 g
droždie
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
100 ml
mlieko
100 ml
teplá voda
2 lyžice
olivový olej
2 strúčiky
cesnak
na potretie
vajce
ľanové semienka

Ďalej budeme potrebovať:

olivy (zelené aj čierne)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. Polohrubú a hladkú múku zmiešame v miske, pridáme soľ, prášok do pečiva, olivový olej, prelisovaný cesnak a kvások. Premiešame, pridáme 100 ml teplej vody a spracujeme redšie cesto, ktoré posypeme hladkou múkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
  3. Potom z cesta odoberieme menšie kúsky, ktoré dostatočne posypeme hladkou múkou a rukami spracujeme do tuhšieho cesta a potom spracujeme do tenšieho valčeka. Kraj obmotáme o paličku, na ktorú sme striedavo napichali zelenú a čiernu olivu a cesto obmotáme až po vrch.
  4. Napichnuté špajdle ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata. Pred pečením nezabudneme vrch cesta potrieť rozšľahaným žĺtkom a ešte môžeme posypať semienkami alebo hrubou soľou. Namiesto olív môžete použiť aj sušené paradajky.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár