Olivové špirálky z cesnakového cesta

Pridal: Kvietok278, 24.11.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Silvester a Nový rok, Sviatočné pečenie, Chuťovky
Kysnuté cesnakové cesto, ktoré je jemné ako pavučinka, lahodne splynie s chuťou olivy. Ak máte radi olivy a cesnak, určite to musíte vyskúšať.
Pridal: Kvietok278, 24.11.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Silvester a Nový rok, Sviatočné pečenie, Chuťovky
SUROVINY
Cesto:
150 gpolohrubá múka
150 ghladká múka
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
20 gdroždie
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
100 mlmlieko
100 mlteplá voda
2 lyžiceolivový olej
2 strúčikycesnak
na potretievajce
ľanové semienka
Ďalej budeme potrebovať:
olivy (zelené aj čierne)
- Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
- Polohrubú a hladkú múku zmiešame v miske, pridáme soľ, prášok do pečiva, olivový olej, prelisovaný cesnak a kvások. Premiešame, pridáme 100 ml teplej vody a spracujeme redšie cesto, ktoré posypeme hladkou múkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
- Potom z cesta odoberieme menšie kúsky, ktoré dostatočne posypeme hladkou múkou a rukami spracujeme do tuhšieho cesta a potom spracujeme do tenšieho valčeka. Kraj obmotáme o paličku, na ktorú sme striedavo napichali zelenú a čiernu olivu a cesto obmotáme až po vrch.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Olivové spirálky z česnekového těsta.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Oliwkowe spirale z ciasta czosnkowego.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Olivenspiralen aus Knoblauchteig an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Olívabogyós spirál fokhagymás tésztából.
KOMENTÁRE K RECEPTU