NajRecept.sk Podľa ovocia Slivky Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou
Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou
Recept Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou
NajLucka NajLucka    ·   9.1.2021

Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou

Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou. Vynikajúci.

Suroviny
10 lyžíc
kryštálový cukor
3 ks
vajce
12 lyžíc
polohrubá múka
12 lyžíc
mlieko
3 lyžice
olej
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao
500 g
slivky
3 lyžice
detská krupica
500 g
kyslá smotana
2 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Slivky prekrojíme na polovicu, kôstku vyberieme a poukladáme ich reznou stranou nahor.
  2. Posypeme ich cukrom (3-4 lyžice) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút. Po upečení ich posypeme detskou krupicou.
  3. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva a nakoniec olej. Polovicu cesta nalejeme na slivky a do druhej polovice pridáme kakao. Premiešame a navrstvíme na svetlé cesto.
  4. Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a otočíme ho hore nohami. Vrch potrieme kyslou smotanou, do ktorej sme pridali vanilkový cukor. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
KacenkaXX    ·   10.9.2023   ·   Odpovedať   ·  

Robila som, chuťovo dobrý, ale cesto mi nevyšlo ako na fotke, bol veľmi hutný. Myslím si, že je podstatné, či sa dávajú lyžice s múkou kopcom alebo rovné. Ja som dávala kopcom. Na ceste sa mi zdalo, že je to v poriadku. Po upečení - nebolo. Ale inak sa mi pozdával, dám mu niekedy ešte šancu, buď dám menej múky alebo dám klasické bublaninové cesto. Potom odporúčam menší plech, nie to dávka na veľký.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár