Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou

Recept Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Recept Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanouRecept Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou. Vynikajúci.

FOTKA OD VÁS
Recept Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanouRecept Obrátený slivkový koláčik s kyslou smotanou

SUROVINY

10 lyžíckryštálový cukor
3 ksvajce
12 lyžícpolohrubá múka
12 lyžícmlieko
3 lyžiceolej
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžicekakao
500 gslivky
3 lyžicedetská krupica
500 gkyslá smotana
2 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Slivky prekrojíme na polovicu, kôstku vyberieme a poukladáme ich reznou stranou nahor.
  2. Posypeme ich cukrom (3-4 lyžice) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút. Po upečení ich posypeme detskou krupicou.
  3. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva a nakoniec olej. Polovicu cesta nalejeme na slivky a do druhej polovice pridáme kakao. Premiešame a navrstvíme na svetlé cesto.
  4. Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a otočíme ho hore nohami. Vrch potrieme kyslou smotanou, do ktorej sme pridali vanilkový cukor. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť