NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Obrátený rezeň od Nadi
Obrátený rezeň od Nadi
Recept Obrátený rezeň od Nadi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   29.9.2020

Obrátený rezeň od Nadi

Obrátený rezeň od Nadi. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakovú kašu.

Suroviny

Budeme potrebovať:

4 plátky
bravčová krkovička bez kosti (výška 2 cm)
100 g
anglická alebo iná slanina
3 ks
vajce
2 ks
cibuľa
1 lyžica
plnotučná horčica
strúhanka
na vyprážanie
masť
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou.
  2. Vložíme do strúhanky a rukami ju poriadne "nabúchame" do mäsa. Lepšie je použiť mikroténové vrecko. Obalené mäso pretiahneme rozšľahanými vajcami a smažíme v rozpálenom tuku pozvoľna z oboch strán dozlatista.
  3. Potom preložíme do pekáča. Na každý plátok mäsa dáme na céčka pokrájanú cibuľu, plátky slaniny a vyskláme čo najtesnejšie k sebe. Priklopené zapekáme v rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10 minút dôjsť na farbu.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár