Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou

Pridal: Danula Vašíčková, 13.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kuracie mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Náš otecko kuracie mäso tak trochu haní a zatracuje, pretože vraj nie je príliš hodnotné, ale keď robia decká "oči", majú ho mať. Je to taká oddychová jazda po tých sviatkoch... :D Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 13.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kuracie mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
2 ksveľké kuracie prsia
soľ
2-3 ksvajce
strúhanka
na vyprážaniemasť alebo olej
- Mäso naplocho rozrežeme na dve polovice, všetky 4 plátky zľahka naklepeme a z oboch strán osolíme.
- Potom vložíme do strúhanky a dôkladne zamačkáme dlaňou strúhanku do mäsa (v prapôvodnom postupe bolo...nasypať strúhanku na papier, na ňu položiť plátok mäsa a paličkou vklepať strúhanku do mäsa... hmmm...neželáte si potom vidieť tú kuchyňu...a strúhanku si večer vyprášite aj z podprsenky
).
- Plátky potom namočíme do vajca a ihneď smažíme z oboch strán dozlatista.
- Dajú sa robiť aj z bravčového, ale kuracie mäso je ideálne, pretože je rýchlo hotové, zatiaľ čo bravčové má tendenciu sa pripaľovať.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Obrácený kuŕecí řízek s bramborovou kaší.
KOMENTÁRE K RECEPTU