NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Obrátený jablkový koláč s pudingovým krémom a bohatou čokoládovou posýpkou
Obrátený jablkový koláč s pudingovým krémom a bohatou čokoládovou posýpkou
Recept Obrátený jablkový koláč s pudingovým krémom a bohatou čokoládovou posýpkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   29.6.2024

Obrátený jablkový koláč s pudingovým krémom a bohatou čokoládovou posýpkou

Robievam často, či už s pudingovým krémom alebo bez, s čokoládovou polevou alebo iba strúhanou čokoládou. Tento koláčik sa dá pripraviť na veľa spôsobov a ja tentokrát pridávam recept s lahodným pudingovým krémom a bohatou posýpkou zo strúhanej čokolády. Keby som mala viac jabĺk, pridám viac, tentokrát to je s takou menšou dávkou. Ale záleží na každého chuti, kto má rád viac jabĺk a šťavnatejší koláčik, pridá množstvo podľa seba. Autor: Xénia Portašová

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Jablková vrstva:

1 kg
jablko
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
škoricový cukor

Cesto:

5 ks
vajce
200 g
práškový cukor
250 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
100 ml
olej
100 ml
teplá voda
2 lyžice
kakao

Krém:

3 bal.
Zlatý klas alebo vanilkový puding
750 ml
mlieko
250 g
maslo
150 g
práškový cukor

Na posypanie:

podľa chuti
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a uložíme ich na plech s papierom na pečenie. 
  2. Na jablká navrstvíme cesto. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, postupne prilejeme olej a teplú vodu. Potom pridáme sypkú zmes múky, prášku do pečiva a kakaa.
  3. Upečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme. 
  4. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť v plechu a potom koláč preklopíme. Jablká budú hore a necháme úplne vychladnúť. 
  5. V mlieku rozmiešame Zlatý klas (môžete použiť aj vanilkový puding) a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém. 
  6. Krém navrstvíme na vychladnutú jablkovú vrstvu a pekne uhladíme. Bohato posypeme strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár