Obrátený dijonský rezeň

Recept Obrátený dijonský rezeň

Pridal: NajLucka, 29.9.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte radi horčicu v akejkoľvek podobe, pripravte si výborné rezne, potreté dijonskou horčicou. Popučené zemiaky ako príloha.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 29.9.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Na 4 porcie:

4 plátkykrkovička bez kosti (môže byť stehno, kotleta, pliecko ...)
4 lyžicedijonská horčica
4 lyžiceolej
2 ksvajce
soľ
korenie
strúhanka
na vyprážaniesadlo alebo iný tuk
zemiak
šalát
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán horčicou.
  2. Na každý plátok použijeme jednu lyžicu horčice. Uložíme do misky, pokvapkáme olejom a necháme v chlade odpočívať 2 až 3 hodiny.
  3. Vajcia si rozšľaháme s trochou soli. Mäso vyberieme z marinády a obalíme z oboch strán v strúhanke a rukami poriadne strúhanku vtlačíme do mäsa.
  4. Potom mäso pretiahneme vo vajciach a na rozpálenom tuku pozvoľna vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakmi a šalátom.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť