NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Obrátený dijonský rezeň
Obrátený dijonský rezeň
Recept Obrátený dijonský rezeň
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   29.9.2020

Obrátený dijonský rezeň

Ak máte radi horčicu v akejkoľvek podobe, pripravte si výborné rezne, potreté dijonskou horčicou. Popučené zemiaky ako príloha.

Suroviny

Na 4 porcie:

4 plátky
krkovička bez kosti (môže byť stehno, kotleta, pliecko ...)
4 lyžice
dijonská horčica
4 lyžice
olej
2 ks
vajce
soľ
korenie
strúhanka
na vyprážanie
sadlo alebo iný tuk
zemiak
šalát
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán horčicou.
  2. Na každý plátok použijeme jednu lyžicu horčice. Uložíme do misky, pokvapkáme olejom a necháme v chlade odpočívať 2 až 3 hodiny.
  3. Vajcia si rozšľaháme s trochou soli. Mäso vyberieme z marinády a obalíme z oboch strán v strúhanke a rukami poriadne strúhanku vtlačíme do mäsa.
  4. Potom mäso pretiahneme vo vajciach a na rozpálenom tuku pozvoľna vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakmi a šalátom.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
bombadyl    ·   19.3.2021   ·   Odpovedať   ·  

Co to jsou protlačené brambory?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár