Obrátený dijonský rezeň

Pridal: NajLucka, 29.9.2020
Kategorie: Vianoce, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak máte radi horčicu v akejkoľvek podobe, pripravte si výborné rezne, potreté dijonskou horčicou. Popučené zemiaky ako príloha.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 29.9.2020
Kategorie: Vianoce, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Na 4 porcie:
4 plátkykrkovička bez kosti (môže byť stehno, kotleta, pliecko ...)
4 lyžicedijonská horčica
4 lyžiceolej
2 ksvajce
soľ
korenie
strúhanka
na vyprážaniesadlo alebo iný tuk
zemiak
šalát
petržlenová vňať
- Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán horčicou.
- Na každý plátok použijeme jednu lyžicu horčice. Uložíme do misky, pokvapkáme olejom a necháme v chlade odpočívať 2 až 3 hodiny.
- Vajcia si rozšľaháme s trochou soli. Mäso vyberieme z marinády a obalíme z oboch strán v strúhanke a rukami poriadne strúhanku vtlačíme do mäsa.
- Potom mäso pretiahneme vo vajciach a na rozpálenom tuku pozvoľna vyprážame z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakmi a šalátom.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Obrácený dijonský řízek.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kotlet dijon na odwrót.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Panierte Dijon-Schnitzel an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Dijoni mustáros szelet fordított panírban.
Co to jsou protlačené brambory?