Obľúbený koláč - SLONIA SLZA

Recept Obľúbený koláč - SLONIA SLZA
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi populárny a stále obľúbený koláč SLONIA SLZA. Máte ho radi aj Vy? Najprv sa mi zdalo, že to bude náročné na prípravu, pretože to vyzerá celkom prepracovane, ale nakoniec to bola úplne rýchlovka. Dovolím si povedať, že to bolo ešte rýchlejšie než napríklad makovník alebo ako iný základný recept na šľahačkové či krémové rezy. Urobíte cesto, krém, vložíte banán, ozdobíte a máte. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
2 lyžicehrubá múka
1 lyžicakakao
3 lyžicepráškový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva

Krém:

250 gmaslo
4 lyžicepráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
75 gmleté vlašské orechy
4 lyžicehorúce mlieko
2 ksbanán
na ozdobumleté vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame cukor a žĺtky. Vymiešame mixérom tuhú hmotu, do ktorej následne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na menší plech, ktorý sme vystlali papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15-20 minút.
  2. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý potrieme džemom.
  3. Pripravíme si krém. Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme orechy, ktoré sme sparili horúcim mliekom. Spolu spojíme.
  4. Takto pripravenú plnku natrieme na džemom potretý korpus. Do stredu umiestnime banány a preložíme cesto. Vrch koláča potrieme zvyšným krémom a posypeme orechmi. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť