Obľúbené MONTE rezy

Pridal: Petra H, 14.1.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už ste skúšali tento famózny dezert? Sušienkový základ dokonale nahradí pečené cesto, takže príprava trvá naozaj veľmi krátko. Uvaríme biely krém z mlieka, cukru a kukuričného škrobu, zamiešame do neho maslo a na vrch vylejeme čokoládovú polevu, ktorú pripravíme len z čokolády a smotany na šľahanie. Tu už nešľaháme, ale iba vylejeme na biely krém a necháme mierne stuhnúť. Tá poleva nikdy nestuhne ako sa hovorí na kameň, bude krásne jemná a roztierateľná aj po dôkladnom vychladnutí. Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 14.1.2021
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
SUROVINY
Biely krém:
1 litermlieko
12 lyžíckukuričný škrob
8 lyžíckryštálový cukor
200 gmaslo
Tmavý krém:
300 mlsmotana na šľahanie
300 ghorká čokoláda
Ešte budeme potrebovať:
200-300 gBeBe sušienky
asi 50 mlmlieko
- Biely krém:
8 dcl mlieka s cukrom dáme variť, škrob zmiešame so zvyšným studeným mliekom a uvaríme hustý puding. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo kým sa nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť, potom vyšľaháme na hladký krém. - Tmavý krém:
Smotanu zahrejeme na ohni, nesmie vrieť. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame vareškou, kým sa čokoláda nerozpustí.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Oblíbené MONTE řezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ulubione ciasto MONTE.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Beliebte MONTE Schnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes MONTE szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU