Obľúbené MONTE rezy

Recept Obľúbené MONTE rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už ste skúšali tento famózny dezert? Sušienkový základ dokonale nahradí pečené cesto, takže príprava trvá naozaj veľmi krátko. Uvaríme biely krém z mlieka, cukru a kukuričného škrobu, zamiešame do neho maslo a na vrch vylejeme čokoládovú polevu, ktorú pripravíme len z čokolády a smotany na šľahanie. Tu už nešľaháme, ale iba vylejeme na biely krém a necháme mierne stuhnúť. Tá poleva nikdy nestuhne ako sa hovorí na kameň, bude krásne jemná a roztierateľná aj po dôkladnom vychladnutí. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Biely krém:

1 litermlieko
12 lyžíckukuričný škrob
8 lyžíckryštálový cukor
200 gmaslo

Tmavý krém:

300 mlsmotana na šľahanie
300 ghorká čokoláda

Ešte budeme potrebovať:

200-300 gBeBe sušienky
asi 50 mlmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Biely krém:
    8 dcl mlieka s cukrom dáme variť, škrob zmiešame so zvyšným studeným mliekom a uvaríme hustý puding. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo kým sa nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť, potom vyšľaháme na hladký krém.
  2. Tmavý krém:
    Smotanu zahrejeme na ohni, nesmie vrieť. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame vareškou, kým sa čokoláda nerozpustí.
  3. Na dno formy si naukladáme sušienky, pokvapkáme ich mliekom. Natrieme biely krém a prelejeme vychladnutým tmavým čokoládovým krémom. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť