NajRecept.sk Dezerty Múčniky Obľúbené MONTE rezy
Obľúbené MONTE rezy
Recept Obľúbené MONTE rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   14.1.2021

Obľúbené MONTE rezy

Už ste skúšali tento famózny dezert? Sušienkový základ dokonale nahradí pečené cesto, takže príprava trvá naozaj veľmi krátko. Uvaríme biely krém z mlieka, cukru a kukuričného škrobu, zamiešame do neho maslo a na vrch vylejeme čokoládovú polevu, ktorú pripravíme len z čokolády a smotany na šľahanie. Tu už nešľaháme, ale iba vylejeme na biely krém a necháme mierne stuhnúť. Tá poleva nikdy nestuhne ako sa hovorí na kameň, bude krásne jemná a roztierateľná aj po dôkladnom vychladnutí. Autor: Petra

Suroviny

Biely krém:

1 liter
mlieko
12 lyžíc
kukuričný škrob
8 lyžíc
kryštálový cukor
200 g
maslo

Tmavý krém:

300 ml
smotana na šľahanie
300 g
horká čokoláda

Ešte budeme potrebovať:

200-300 g
BeBe sušienky
asi 50 ml
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Biely krém:
    8 dcl mlieka s cukrom dáme variť, škrob zmiešame so zvyšným studeným mliekom a uvaríme hustý puding. Do ešte teplého pudingu vmiešame maslo kým sa nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť, potom vyšľaháme na hladký krém.
  2. Tmavý krém:
    Smotanu zahrejeme na ohni, nesmie vrieť. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame vareškou, kým sa čokoláda nerozpustí.
  3. Na dno formy si naukladáme sušienky, pokvapkáme ich mliekom. Natrieme biely krém a prelejeme vychladnutým tmavým čokoládovým krémom. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár