Oblátkové rezy bez pečenia - Falošné grilážky

Recept Oblátkové rezy bez pečenia - Falošné grilážky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce oblátkové rezy, ktore sú oveľa chutnejšie ako klasické grilážové rezy. Oblátky spolu so sušienkami tvoria základ tohto dezertu. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

2 kstortová oblátka
1 pohárdžem
250 gsušienky
100 mlvoda
100 gkryštálový cukor
125 gmaslo
50 gčokoláda
1 lyžicakakao
70 gmleté vlašské orechy
150 gsušienky
1 lyžicarumová esencia

Na ozdobu:

50 gbiela čokoláda
50 ghorká čokoláda
6 lyžicasmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Oblátky potrieme džemom a poukladáme sušienky.
  2. Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme kryštálový cukor a miešaním ho rozpustíme. Potom pridáme maslo, čokoládu a kakao. Všetko spolu dôkladne premiešame, kým nevznikne jednotná hmota a nakoniec pridáme mleté orechy, pomleté sušienky (150 g) a rumovú esenciu (môžete vynechať).
  3. Hmotu ešte horúcu navrstvíme na sušienky a zakryjeme ju druhou vrstvou sušienok. Druhú oblátku potrieme džemom a priložíme na sušienky.
  4. Vrch ozdobíme bielou a tmavou čokoládou. Ja robím čokoládovú polevu tak, že do roztopenej čokolády pridám 3 lyžice smotany na šľahanie (50 g bielej čokolády + 3 lyžice smotany na šľahanie a 50 g horkej čokolády + 3 lyžice smotany na šľahanie).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť