Oblátkové rezy bez pečenia - Falošné grilážky

Pridal: Mineralka, 17.11.2020
Kategorie: Nepečené pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Zákusky, Dezerty, Najlepšie dezerty, Nepečené dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúce oblátkové rezy, ktore sú oveľa chutnejšie ako klasické grilážové rezy. Oblátky spolu so sušienkami tvoria základ tohto dezertu. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Mineralka, 17.11.2020
Kategorie: Nepečené pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Zákusky, Dezerty, Najlepšie dezerty, Nepečené dezerty
Čas prípravy:
SUROVINY
2 kstortová oblátka
1 pohárdžem
250 gsušienky
100 mlvoda
100 gkryštálový cukor
125 gmaslo
50 gčokoláda
1 lyžicakakao
70 gmleté vlašské orechy
150 gsušienky
1 lyžicarumová esencia
Na ozdobu:
50 gbiela čokoláda
50 ghorká čokoláda
6 lyžicasmotana na šľahanie
- Oblátky potrieme džemom a poukladáme sušienky.
- Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme kryštálový cukor a miešaním ho rozpustíme. Potom pridáme maslo, čokoládu a kakao. Všetko spolu dôkladne premiešame, kým nevznikne jednotná hmota a nakoniec pridáme mleté orechy, pomleté sušienky (150 g) a rumovú esenciu (môžete vynechať).
- Hmotu ešte horúcu navrstvíme na sušienky a zakryjeme ju druhou vrstvou sušienok. Druhú oblátku potrieme džemom a priložíme na sušienky.
- Vrch ozdobíme bielou a tmavou čokoládou. Ja robím čokoládovú polevu tak, že do roztopenej čokolády pridám 3 lyžice smotany na šľahanie (50 g bielej čokolády + 3 lyžice smotany na šľahanie a 50 g horkej čokolády + 3 lyžice smotany na šľahanie).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Oplatkové řezy bez pečení - falešné grilážky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto z wafli bez pieczenia - fałszywe grylażowe ciasto.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Falsche Krokant Schnitten – ohne Backen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Ostyaszelet sütés nélkül – hamis grillázs.
KOMENTÁRE K RECEPTU