NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Obaľované rolované rezy
Obaľované rolované rezy
Recept Obaľované rolované rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Gaštanka    ·   2.10.2020

Obaľované rolované rezy

Krásne vyzerajú a každý ich má rád. Spojenie čokolády a kokosu je v sladkých dezertoch veľmi obľúbené.

Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
60 g
kryštálový cukor
60 g
polohrubá múka
štipka
soľ
1/2 lyžice
voda
1/3 lyžice
olej

Krém:

2 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
100 g
čokoláda
200 g
maslo

Dip:

200 ml
mlieko
200 g
čokoláda
100 g
kryštálový cukor
150 g
maslo
200 g
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne vyšľaháme cukor, žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridávame vodu a olej.
  2. Hmotu rozdelíme na polovicu a upečieme 2 tenké cesta na plechu na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov 10 - 15 minút.
  3. 2 celé vajcia vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom do peny, pridáme rozpustenú čokoládu a necháme vychladnúť. Do chladnej hmoty pridáme maslo a vyšľaháme mixérom.
  4. Upečené cesto potrieme pripraveným krémom, nakrájame na prúžky a opatrne nožom zrolujeme.
  5. Keď urobíme jednu rolku, odkrojíme a pokračujeme ďalej.
  6. Každú rolku obalíme v dipe (mlieko ohrejeme, pridáme cukor, na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme maslo a miešaním ho tiež rozpustíme) a následne obalíme v kokose.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár