Obaľované rolované rezy

Recept Obaľované rolované rezy

Pridal: Gaštanka, 2.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krásne vyzerajú a každý ich má rád. Spojenie čokolády a kokosu je v sladkých dezertoch veľmi obľúbené.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Gaštanka, 2.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
60 gkryštálový cukor
60 gpolohrubá múka
štipkasoľ
1/2 lyžicevoda
1/3 lyžiceolej

Krém:

2 ksvajce
100 gkryštálový cukor
100 gčokoláda
200 gmaslo

Dip:

200 mlmlieko
200 gčokoláda
100 gkryštálový cukor
150 gmaslo
200 gkokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne vyšľaháme cukor, žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridávame vodu a olej.
  2. Hmotu rozdelíme na polovicu a upečieme 2 tenké cesta na plechu na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov 10 - 15 minút.
  3. 2 celé vajcia vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom do peny, pridáme rozpustenú čokoládu a necháme vychladnúť. Do chladnej hmoty pridáme maslo a vyšľaháme mixérom.
  4. Upečené cesto potrieme pripraveným krémom, nakrájame na prúžky a opatrne nožom zrolujeme.
  5. Keď urobíme jednu rolku, odkrojíme a pokračujeme ďalej.
  6. Každú rolku obalíme v dipe (mlieko ohrejeme, pridáme cukor, na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme maslo a miešaním ho tiež rozpustíme) a následne obalíme v kokose.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť