Nutelové hviezdičky

Recept Nutelové hviezdičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte radi nutelu, tieto hviezdičky si určite obľúbite. U nás doma sa vždy zjedia ako prvé a to je už čo povedať :) Hoci nutelu nepoužívam skoro vôbec, tieto koláčiky sú výnimka. Spotrebujem celý pohár a to už je čo povedať. Ale čo narobíme, keď nám doma tak chutia. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 gNutela
200 gmaslo
300 ghladká múka
100 gkukuričný škrob
2 ksžĺtok
na obaľovaniepráškový cukor
na obaľovanievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny zmiešam rukami v miske. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvorím bochník a dám do chladničky na chvíľu schladiť, aby sa s cestom lepšie pracovalo. Potom cesto ochladené v chladničke na pomúčenej doske opatrne rozvaľkám trochu na hrubšie, asi na 5 - 6 mm.
  2. Formičkami vykrajujem hviezdičky alebo iné tvary a ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa piekli rovnomerne. Pečiem na 180° asi 10 - 12 minút podľa veľkosti (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Nepečte ich zbytočne dlho, aby sa veľmi nevysušili.
  3. Po upečení sú hviezdičky dosť krehké, preto ich nechám na plechu trochu vychladnúť a potom obalím v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, podobne ako vanilkové rožky. Vychladnuté pečivo skladujem v chlade vo vzduchotesnej nádobe.
  4. Poznámka: hviezdičky môžete napríklad ozdobiť aj čokoládou (alebo rovno do nej ponamáčať), ale my máme radšej obalené vo vanilkovom cukre. Pečivo potrebuje pár dní na rozležanie (tesne po upečení sú trochu tvrdšie), odporúčam ich upiecť aspoň týždeň pred Vianocami. Posledné kúsky, čo sme dojedali po Vianociach, boli asi najlepšie, krehké a správne "odležané" :)

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť