Nugátové krúžky máčané v čokoláde

Recept Nugátové krúžky máčané v čokoláde
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nebíčko v papuľke, toto je moje obľúbené. Tento rok som tieto koláčiky robila z dvojitej dávky, pretože minulého roku mi bolo málo. Na Silvestra už nezostal ani jeden kúsok. Plnila som nutellou, ale kto nemá rád, môže použiť pokojne svoj obľúbený recept, ale to sa potom už nebudú nazývať nugátové krúžky. Máčala som v čokoládovej poleve. Nechajte sa inšpirovať. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

480 ghladká múka
150 gpráškový cukor
280 gmaslo
2 ksžĺtok
podľa chuticitrónová kôra

Ďalej:

400 gnutella
nesolené arašidy
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku preosejeme na pracovnú dosku, pridáme preosiaty práškový cukor, na kocky nakrájané maslo a 2 žĺtky. Do cesta môžete pridať aj citrónovú kôru, záleží na vašej chuti.
  2. Cesto odložíme zabalené v potravinárskej fólii do chladničky a necháme ho odpočívať minimálne 2 hodiny.
  3. Rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme kolieska, do niektorých urobíme aj dierku menším kolieskom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.
  4. Potom zlepujeme nutellou a vrch ešte vložíme do nasekaných arašidov a namočíme do čokoládovej polevy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť