Nugátová torta s kokosovými guličkami

Recept Nugátová torta s kokosovými guličkami

Pridal: adanecka11, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Inšpirovala som sa od Raspberrybrunette. Nemohla som tejto sladkej dobrote odolať. Je to síce prácny dezert, ale celkom jednoduchý a veľmi chutný. Autor: Aďka

FOTKA OD VÁS

Pridal: adanecka11, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

SUROVINY

Cesto:

7 ksbielok
210 gkryštálový cukor
5 ksžĺtok
100 mlolej
70 ghladká múka
40 ghrubá múka
50 gkakao

Kokosové guličky:

200 mlmlieko
100 gpráškový cukor
200 gkokos
1 bal.vanilkový cukor
1 tuba cca 75 gkondenzované mlieko

Nugátová plnka:

600 mlmlieko
2 bal.vanilkový puding
5 lyžíckryštálový cukru
250 gmaslo
2 lyžicenutela

Ďalej budeme potrebovať:

na ozbodukokos
100 gčokoláda
200 gkyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhého snehu a potom pridáme vopred vymiešané žĺtky s olejom. Jemne vareškou premiešame. Do tejto masy postupne pridáme preosiatu múku, do ktorej sme pridali kakao a znova jemne, ale dôkladne premiešame vareškou. Hmotu vylejeme do formy s priemerom 26 cm, dno som vystlali papierom a piekla som pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Po upečení a vychladnutí prekrojíme na polovicu.
  2. Mlieko zmiešame s cukrom a privedieme do varu. Keď mlieko vrie, pridáme kokos a premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Keď hmota ochladila, pridáme celú tubu salka, znovu premiešame. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kokose a odložíme nabok.
  3. Do mlieka zamiešame pudingový prášok, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme 1 minútu a odstavíme. Hrniec prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec pridáme nutelu a spojíme.
  4. Keď máme všetko pripravené už len zložiť dohromady všetko čo sme pripravili. Na cesto natrieme tretinu krému, poukladáme guličky, navrstvíme druhú tretinu krému, prikryjeme druhou polovicou cesta a zvyšným krémom potrieme celý povrch. Boky posypeme kokosom, na vrch nalejeme čokoládovú polevu (100 g čokoláda, 200 ml kyslá smotana) urobíme vidličkou vzory a poukladáme guličky.
  5. Inšpirovala som sa od Raspberrybrunette. Nemohla som tejto sladkej dobrote odolať. Je síce prácna, ale celkom jednoduchá a veľmi chutná.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť