NajRecept.sk Sladké jedlá Netradičný cheesecake na štýl koláča "štedrák"
Netradičný cheesecake na štýl koláča "štedrák"
Recept Netradičný cheesecake na štýl koláča "štedrák"
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Netradičný cheesecake na štýl koláča "štedrák"

Známy koláč z kysnutého cesta pod názvom "štedrák" alebo "skladaník" sa zvyčajne pečie na sviatky. Každý má naň svoj recept a existuje niekoľko jeho podôb. Ja som sa rozhodla túto chutnú kombináciu spojenia orechy - mak - tvaroh, preniesť do koláčika cheesecake. Jeho chuť je naozaj výborná a pripraviť ho určite zvládne každý.

35 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Orechová vrstva

100 g
mleté vlašské orechy
50 g
rozmixované ovsené vločky
50 g
maslo
1 polievková lyžica
med

Maková vrstva

180 g
mletý mak
80 g
slivkový lekvár
100 ml
vlažné mlieko
1/2 balíka (10 g)
vanilínový cukor

Tvarohová vrstva

500g
jemný tvaroh
200g
kyslá smotana
2 kusy
vajce
2 polievkové lyžice
med
1/2 balíka (10 g)
vanilínový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske zmiešame orechy, vločky, med a rozpustené maslo. Zmes natlačíme na dno okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10 minút. Po vybratí teplotu znížime na 155 stupňov.
  2. Na makovú vrstvu zmiešame všetky ingrediencie a navrstvíme na orechový základ.
  3. V ďalšej miske vyšľaháme tvaroh, smotanu, vajíčka, med a cukor. Zmes nalejeme na makovú časť.
  4. Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 45 minút. Po dopečení necháme ešte pol hodinu v pootvorenej rúre vychladnúť. Potom cheesecake vyberieme a odložíme na noc do chladničky. Pred podávaním môžeme ešte ozdobiť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár