Netradičný cheesecake na štýl koláča "štedrák"

Recept Netradičný cheesecake na štýl koláča "štedrák"
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Známy koláč z kysnutého cesta pod názvom "štedrák" alebo "skladaník" sa zvyčajne pečie na sviatky. Každý má naň svoj recept a existuje niekoľko jeho podôb. Ja som sa rozhodla túto chutnú kombináciu spojenia orechy - mak - tvaroh, preniesť do koláčika cheesecake. Jeho chuť je naozaj výborná a pripraviť ho určite zvládne každý.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Orechová vrstva

100 gmleté vlašské orechy
50 grozmixované ovsené vločky
50 gmaslo
1 polievková lyžicamed

Maková vrstva

180 gmletý mak
80 gslivkový lekvár
100 mlvlažné mlieko
1/2 balíka (10 g)vanilínový cukor

Tvarohová vrstva

500gjemný tvaroh
200gkyslá smotana
2 kusyvajce
2 polievkové lyžicemed
1/2 balíka (10 g)vanilínový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske zmiešame orechy, vločky, med a rozpustené maslo. Zmes natlačíme na dno okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10 minút. Po vybratí teplotu znížime na 155 stupňov.
  2. Na makovú vrstvu zmiešame všetky ingrediencie a navrstvíme na orechový základ.
  3. V ďalšej miske vyšľaháme tvaroh, smotanu, vajíčka, med a cukor. Zmes nalejeme na makovú časť.
  4. Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 45 minút. Po dopečení necháme ešte pol hodinu v pootvorenej rúre vychladnúť. Potom cheesecake vyberieme a odložíme na noc do chladničky. Pred podávaním môžeme ešte ozdobiť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť