Nesmrteľný zákusok ,,oblíž prst,,

Recept Nesmrteľný zákusok ,,oblíž prst,,

Pridal: Triniti, 9.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento zákusok s týmto názvom je už asi známy každému. A garantujem vám, že neoblížete si iba prsty, ale dokonca aj plech, na ktorom bol koláčik upečený. Je vynikajúci ako na slávnosti, narodeniny, meniny, tak i len ku kávičke alebo k šálke čaju. Jemné cesto ako pavučinka, vanilkový krém a na vrchu bohatá vrstva bielkového snehu. Zdobila som ešte strúhanou čokoládou. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 9.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
50 gpráškový cukor
5 lyžícvoda
200 gkryštálový cukor
1 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva
160 gpolohrubá múka

Krém:

500 mlmlieko
4 lyžicehladká múka
5 ksžĺtok
1 bal.vanilkový cukor
100 gpráškový cukor
250 gmaslo

Vrch:

5 ksbielok
200 gkryštálový cukor
1 kscitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame v jednej miske. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom a kryštálovým cukrom do tuhej peny. Pridáme vodu a následne už len vareškou primiešame sypkú zmes.
  2. Pripravené cesto nalejeme do vyššieho plechu a upečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 25 minút. Sledujeme a kontrolujeme špáradlom.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke.
  4. V mlieku rozmiešame hladkú múku, žĺtky a vanilku. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
  5. Na vrch vyšľaháme vo vodnom kúpeli bielky s cukrom a šťavou z citróna. Sneh by mal byť tuhý a mal by sa krásne rozotierať. Natierame ho za tepla.
  6. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny, aby bol poriadne stuhnutý. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť