NajRecept.sk Dezerty Koláče Nesmrteľný orechový krémeš z Maďarska
Nesmrteľný orechový krémeš z Maďarska
Recept Nesmrteľný orechový krémeš z Maďarska
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   14.3.2021

Nesmrteľný orechový krémeš z Maďarska

Ak ste niekedy boli v Maďarsku a ochutnali tam nejaké tie ich domáce pochúťky, tak určite viete, že ich kuchyňa je veľmi chutná. Mňa očaril tento skvelý zákusok, ktorý som sa rozhodla upiecť aj doma. Vynikajúci krém zo zlatého klasu a masla a ešte k tomu aj nadýchaná sladká šľahačka. Skúste a ochutnajte. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

80 g
kryštálový cukor
100 g
mleté orechy
100 g
drvené piškóty
5 ks
bielok
2 ks
žĺtok
50 ml
olej
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém:

3 ks
žĺtok
2 bal.
Zlatý klas
5 lyžíc
kryštálový cukor
700 ml
mlieko
100 g
maslo

Ďalej:

300 ml
smotana na šľahanie
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme krém. 500 ml mlieka dáme variť. V 200 ml mlieku rozmiešame prášok zlatého klasu, žĺtky a cukor. Prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridáme uvarený a vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
  2. Pripravíme cesto. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuhej peny a odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej, mleté orechy, ktoré sme zmiešali s rozdrvenými piškótami a práškom do pečiva a už len zľahka vareškou vmiešame sneh z bielkov.
  3. Cesto je tuhšie, ale nevadí. Rozotrieme ho na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov 8-10 minút.
  4. Po vychladnutí ho prekrojíme na polovicu, potrieme krémom a spojíme. Na vrch dáme šľahačku a ešte ozdobíme strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár