Nesmrteľný orechový krémeš z Maďarska

Recept Nesmrteľný orechový krémeš z Maďarska

Pridal: Mineralka, 14.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste niekedy boli v Maďarsku a ochutnali tam nejaké tie ich domáce pochúťky, tak určite viete, že ich kuchyňa je veľmi chutná. Mňa očaril tento skvelý zákusok, ktorý som sa rozhodla upiecť aj doma. Vynikajúci krém zo zlatého klasu a masla a ešte k tomu aj nadýchaná sladká šľahačka. Skúste a ochutnajte. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 14.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

80 gkryštálový cukor
100 gmleté orechy
100 gdrvené piškóty
5 ksbielok
2 ksžĺtok
50 mlolej
1 lyžičkaprášok do pečiva

Krém:

3 ksžĺtok
2 bal.Zlatý klas
5 lyžíckryštálový cukor
700 mlmlieko
100 gmaslo

Ďalej:

300 mlsmotana na šľahanie
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme krém. 500 ml mlieka dáme variť. V 200 ml mlieku rozmiešame prášok zlatého klasu, žĺtky a cukor. Prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridáme uvarený a vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
  2. Pripravíme cesto. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuhej peny a odložíme bokom. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej, mleté orechy, ktoré sme zmiešali s rozdrvenými piškótami a práškom do pečiva a už len zľahka vareškou vmiešame sneh z bielkov.
  3. Cesto je tuhšie, ale nevadí. Rozotrieme ho na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov 8-10 minút.
  4. Po vychladnutí ho prekrojíme na polovicu, potrieme krémom a spojíme. Na vrch dáme šľahačku a ešte ozdobíme strúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť