Nesmrteľný orechový krémeš z Maďarska
Ak ste niekedy boli v Maďarsku a ochutnali tam nejaké tie ich domáce pochúťky, tak určite viete, že ich kuchyňa je veľmi chutná. Mňa očaril tento skvelý zákusok, ktorý som sa rozhodla upiecť aj doma. Vynikajúci krém zo zlatého klasu a masla a ešte k tomu aj nadýchaná sladká šľahačka. Skúste a ochutnajte. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
80 gkryštálový cukor
100 gmleté orechy
100 gdrvené piškóty
5 ksbielok
2 ksžĺtok
50 mlolej
1 lyžičkaprášok do pečiva
Krém:
3 ksžĺtok
2 bal.Zlatý klas
5 lyžíckryštálový cukor
700 mlmlieko
100 gmaslo
Ďalej:
300 mlsmotana na šľahanie
na ozdobučokoláda
- Najskôr si pripravíme krém. 500 ml mlieka dáme variť. V 200 ml mlieku rozmiešame prášok zlatého klasu, žĺtky a cukor. Prilejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridáme uvarený a vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nesmrtelný ořechový krémeš z Maďarska.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Nieśmiertelne ciasto z kremem z Węgier.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Unvergessliche Nuss-Cremeschnitten aus Ungarn an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Ellenállhatatlan diós krémes.
KOMENTÁRE K RECEPTU