SUROVINY
Cesto:
1/4 lmlieko
1 dclolej
3 ksžĺtko
400 ghladká múka
10 ČLkryštálový cukor
špetkasoľ
20 gdroždie
Krém:
3 bal.vanilkový puding
3/4 lmlieko
3 ksvanilkový cukor
5-6 PLkryštálový cukor
180 gmaslo
Ďalej budeme potrebovať:
na potretievajce
na posypaniepráškový cukor
- Pripravíme si kvások z 2 lyžičiek cukru, mlieka a droždia.
- V miske zmiešame múku, štipku soli, cukor, žĺtky, mlieko, olej a kvások. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu - aby zdvojnásobilo objem.
- Kým cesto nakysne, urobíme si puding. Po vychladnutí puding vyšľaháme s maslom a odložíme do chladničky.
- Urobíme valčeky o priemere cca 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré ohneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré zapletieme a koniec vsunieme dole. (Z cesta sa snažíme vyvaľkať tzv. "hady" o hrúbke prsta a rozkrojíme ich po 20 cm. "Hada" ohneme na polovicu a zakrútime ako vrták.)
- Necháme na plechu kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 200 st. cca 15 minút (dozlata).
- Keď vychladnú, prekrojíme ich, naplníme a posypeme práškovým cukrom. Z dávky výjde cca 18 ks o dĺžke 10 cm.
Moja web stránka: ღ Vaření a pečení s radostí ღ
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nesmrtelné pudinkáče s vanilkovým krémem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Nieśmiertelne bułeczki budyniowe z kremem waniliowym.
KOMENTÁRE K RECEPTU