Neprekonateľný marhuľový džem podľa prababky bez gelfixu a chémie

Recept Neprekonateľný marhuľový džem podľa prababky bez gelfixu a chémie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už roky robievam domáci džem bez konzervačných látok, iba z cukru a ovocia. Večer pripravím ovocie, zasypem cukrom a do rána nechám ovocie stáť. Pustí šťavu a môžem pokračovať ďalej. Marhule meliem na mlynčeku na mäso, máme radi bez väčších kúskov, ale ak nechcete úplne rozmixované, marhule iba jemne tyčovým mixérom pomixujte a nechajte aj pár väčších kúskov.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgmarhule
400 gtrstinový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Áno, iba dve suroviny používam na výrobu domáceho džemu. Večer si pripravím marhule, vykôstkujem, umyjem a prekrojím na polovicu.
  2. Zasypem trstinovým cukrom (môžete ubrať alebo pridať podľa sladkosti marhúľ) a takto nechám stáť zakryté do rána.
  3. Ráno marhule pomeliem na mlynčeku na mäso (následne šťavu, ktorú pustili marhule po zasypaní cukrom zmiešame so zmesou marhúľ a poriadne premiešame).
  4. Pripravím si niekoľko panvíc (aby som rýchlejšie naplnila poháre) a postupne odoberám niekoľko naberačiek a varím do požadovanej hustoty.
  5. Naplním poháre, poriadne uzavriem, otočím hore dnom a uložím pod uterák alebo deku. Po 2 hodinách otočím poháre a nechám pod uterákom alebo dekou vychladnúť. Je vynikajúci, nestratí farbu a je hlavne domáci, bez ničoho zdraviu škodlivého.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť