Nepečený srnčí chrbát s piškótami a orieškami

Pridal: Marta Mlyn, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Nepečené dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Netradičné, ale veľmi chutné. Ak máte radi čokoládu, skúste si pripraviť túto nepečenú dobrotu, ktorú máte pripravenú za pár minút. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Nepečené dezerty
SUROVINY
300 ghorká čokoláda
1 bal.sladené kondenzované mlieko
100 gorechy
1 lyžicakakao
1 bal.piškóty
3 lyžicekokosový olej alebo maslo
pomarančový džús / šťava / sirup
- Nad parou rozpustíme horkú čokoládu spolu so salkom (sladeným kondenzovaným mliekom) a kokosovým olejom. Ak nemáte kokosový olej, môžete olej nahradiť maslom.
- Keď máme zmes čokolády, salka a oleja rozpustenú, odstavíme a ihneď pridáme preosiate kakao. Primiešame nasekané oriešky. Ak sa vám zdá, že je hmota príliš hustá, môžete ju zriediť trochou teplého mlieka alebo smotany.
- Pripravíme si formu srnčieho chrbta, vyložíme ju alobalom a pripravíme si piškóty a pomarančový džús, do ktorého budeme piškóty namáčať.
- Na dno formy dáme tenkú vrstvu plnky, poukladáme namočené piškóty, znovu natrieme trochu plnky a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.
- Ukončíme to tenkou vrstvou plnky a preložíme aj alobalom, aby sme celú formu zakryli. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc a môžeme podávať.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nepečený srnčí hřbet s piškoty a oříšky.
KOMENTÁRE K RECEPTU