NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečený srnčí chrbát s piškótami a orieškami
Nepečený srnčí chrbát s piškótami a orieškami
Recept Nepečený srnčí chrbát s piškótami a orieškami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   4.10.2020

Nepečený srnčí chrbát s piškótami a orieškami

Netradičné, ale veľmi chutné. Ak máte radi čokoládu, skúste si pripraviť túto nepečenú dobrotu, ktorú máte pripravenú za pár minút. Autor: Marta

Suroviny
300 g
horká čokoláda
1 bal.
sladené kondenzované mlieko
100 g
orechy
1 lyžica
kakao
1 bal.
piškóty
3 lyžice
kokosový olej alebo maslo
pomarančový džús / šťava / sirup
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nad parou rozpustíme horkú čokoládu spolu so salkom (sladeným kondenzovaným mliekom) a kokosovým olejom. Ak nemáte kokosový olej, môžete olej nahradiť maslom.
  2. Keď máme zmes čokolády, salka a oleja rozpustenú, odstavíme a ihneď pridáme preosiate kakao. Primiešame nasekané oriešky. Ak sa vám zdá, že je hmota príliš hustá, môžete ju zriediť trochou teplého mlieka alebo smotany.
  3. Pripravíme si formu srnčieho chrbta, vyložíme ju alobalom a pripravíme si piškóty a pomarančový džús, do ktorého budeme piškóty namáčať.
  4. Na dno formy dáme tenkú vrstvu plnky, poukladáme namočené piškóty, znovu natrieme trochu plnky a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.
  5. Ukončíme to tenkou vrstvou plnky a preložíme aj alobalom, aby sme celú formu zakryli. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár