Nepečený srnčí chrbát s piškótami a orieškami

Recept Nepečený srnčí chrbát s piškótami a orieškami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Netradičné, ale veľmi chutné. Ak máte radi čokoládu, skúste si pripraviť túto nepečenú dobrotu, ktorú máte pripravenú za pár minút. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

300 ghorká čokoláda
1 bal.sladené kondenzované mlieko
100 gorechy
1 lyžicakakao
1 bal.piškóty
3 lyžicekokosový olej alebo maslo
pomarančový džús / šťava / sirup

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nad parou rozpustíme horkú čokoládu spolu so salkom (sladeným kondenzovaným mliekom) a kokosovým olejom. Ak nemáte kokosový olej, môžete olej nahradiť maslom.
  2. Keď máme zmes čokolády, salka a oleja rozpustenú, odstavíme a ihneď pridáme preosiate kakao. Primiešame nasekané oriešky. Ak sa vám zdá, že je hmota príliš hustá, môžete ju zriediť trochou teplého mlieka alebo smotany.
  3. Pripravíme si formu srnčieho chrbta, vyložíme ju alobalom a pripravíme si piškóty a pomarančový džús, do ktorého budeme piškóty namáčať.
  4. Na dno formy dáme tenkú vrstvu plnky, poukladáme namočené piškóty, znovu natrieme trochu plnky a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.
  5. Ukončíme to tenkou vrstvou plnky a preložíme aj alobalom, aby sme celú formu zakryli. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť