Nepečený pistáciový cheesecake

Recept Nepečený pistáciový cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cheesecake je už dnes veľmi populárna sladká dobrota a našiel si svojich milovníkov, ale aj odporcov. Ten, kto nemá rád extrémne krémové koláče, tento dezert určite neocení, ale my doma ho zbožňujeme. Klasické ovocné nás už omrzeli, tak som musela vymýšľať niečo, čo ešte nikto nerobil, nevidel a ani neochutnal. Vymyslela som taký cheesecake, ktorý zmizol ešte skôr než sa stihol vychladiť: D Autor: Kvietok

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

150 gmaslo
300 gsušienky

Krém:

400 gmascarpone
300 mlsmotana na šľahanie
300 gbiela čokoláda
100 gpistácie

Dekorácia:

pistácie
čokoláda
sušienky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Úplne jednoduchý a tak chutný. Takže sa nebojte a urobte si sladkú dobrotu.
  2. Sušienky rozmixujeme na úplne jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Takto pripravený základ navrstvíme na dno formy. Ja dávam ešte papier na pečenie, potom celý cheesecake ľahšie prenesiem na podnos. Utlačíme a odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.
  3. Smotanu vymiešame do tuhej šľahačky, pridáme mascarpone a na najnižších otáčkach premiešame. Nemiešame zbytočne dlho, aby hmota nebola príliš riedka. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a pridáme k mascarpone hmote.
  4. Pistácie dnes už kúpite aj nesolené a nepražené, no ja som kúpila práve tie, ktoré boli osolené a tiež opražené, tak som ich umyla v horúcej vode a osušila. Posekala som ich sekáčikom na menšie kúsky a pridala ku smotanovej hmote. Premiešala a takto pripravený krém som navrstvila na základ.
  5. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie, ja som použila čokoládu, rozdrvené sušienky a nasekané pistácie. Odložíme do chladničky najlepšie na celú noc a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť