NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou
Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou
Recept Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.6.2024

Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou

Tentokrát som robila Lotusový cheesecake, ktorý som si trochu upravila a vyšla z toho naozaj skvelá sladká dobrota. Nepoužila som klasickú lotus polevu, ale nakoniec som vrch poliala čokoládovou polevou. Základ však tvorili lotusové sušienky, ktoré nám doma veľmi chutia. Autor: Zuzana Karvaiova

30 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

250 g
lotus sušienky
120 g
maslo

Ďalej:

500 g
mascarpone
500 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
práškový cukor

Vrch:

100 g
čokoláda
1 lyžica
olej
4-5 lyžíc
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky si pomelieme v mixéry na prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Vysypeme na dno formy, kde sme dali papier na pečenie a zarovnáme. 
  2. Mascarpone vyšľaháme s 2 lyžicami práškového cukru, osobitne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a obe hmoty spojíme len ručne. Môžete primiešať ešte rozdrvené sušienky lotus, nemusíte. 
  3. Celú hmotu navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme.
  4. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou s olejom a mliekom. Dala som všetko spolu rozpustiť do mikrovlnky na 30 sekúnd. 
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť počas celej noci. Pokrájame a ozdobíme lotus sušienkami, šľahačkou alebo ako chcete.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár