Nepečený jahodový koláč

Recept Nepečený jahodový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sezóna jahôd je v plnom prúde. Tento jahodový koláč je skvelý, rýchly a svieži. Vďaka tomu, že je nepečený a príprava je jednoduchá, nemusíte počas horúcich dní tráviť množstvo času v kuchyni. Namiesto toho si môžete vychutnať svieži a chutný dezert.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ

150 gsušienky bez cukru (zn. gullón), prípadne môžu byť aj akékoľvek iné sušienky

Jahodová vrstva

300 gčerstvé jahody
1 bal.jahodový puding
30 gjahodový proteín (alebo sladidlo)
50 mlvoda

Smotanová vrstva

250 mlsmotana na šľahanie
1 bal.stužovač šľahačky
100 gjemný tvaroh
1 bal.vanilínový cukor

Na vrch

40 gčokoláda
2 lyžičkymlieko
lyofilizované/ čerstvé jahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na dno formy (priemer 20cm) rozložíme sušienky.
  2. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom. Pudingový prášok a proteín rozmiešame vo vode. Pridáme k jahodovému pyré a varíme do zhustnutia. Hotovú jahodovú zmes nanesieme na sušienky.
  3. Smotanu so stužovačom vyšľaháme. Tvaroh zmiešame s cukrom a šľahačkou. Nanesieme na jahodovú vrstvu.
  4. Na vrch uložíme zvyšné sušienky. Čokoládu s mliekom roztopíme v mikrovlnke (30sek.). Premiešame a polejeme na povrch koláča. Na záver môžeme ozdobiť lyofilizovanými aj čerstvými jahodami. Pred podávaním koláč necháme stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť