NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Nepečený jahodový dezert s ľahkým jogurtovým krémom.
Nepečený jahodový dezert s ľahkým jogurtovým krémom.
Recept Nepečený jahodový dezert s ľahkým jogurtovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   27.6.2024

Nepečený jahodový dezert s ľahkým jogurtovým krémom.

Jednoduchý nepečený dezert s jogurtovým krémom je skvelou voľbou pre milovníkov jahôd. Odporúčam nabudúce pridať trochu viac masla do sušienkovej vrstvy, aby lepšie stuhla. Niektoré kúsky sa síce rozpadali, ale na chuti to neubralo. Odporúčam použiť dvojnásobné množstvo masla.

30 min
Čas prípravy
Suroviny

Sušienková vrstva:

250 g
kakaové sušienky
90 ml
maslo

Krém:

800 g
biely jogurt
50 g
med
1 lyžica
citrónová kôra
9 g
želatína

Jahodová vrstva:

400 g (použila som mrazené)
jahody
100 ml
voda
50 g
cukor
20 g
škrob
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom.
  2. Polovicu sušienkovej zmesi rovnomerne rozprestrieme do formy s rozmermi 15 x 15 cm.
  3. Do jogurtu primiešame med a citrónovú kôru. Pridáme želatínu, necháme ju 10 minút napučať, a potom ju pomaly rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Polovicu krému nalejeme na prvú vrstvu sušienkovej zmesi.
  4. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke. Potom posypeme zvyškom sušienkovej zmesi a zalejeme zvyškom krému. Nakoniec dáme dezert stuhnúť do chladničky.
  5. Jahody vložíme do kastrólika, pridáme vodu, cukor a škrob. Premiešame a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne.
  6. Dezert prelejeme pripravenými jahodami a necháme do druhého dňa stuhnúť v chladničke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár