Nepečený cheesecake s jahodami

Recept Nepečený cheesecake s jahodami
FOTKA OD VÁS
Recept Nepečený cheesecake s jahodami
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sezóna jahôd sa blíži, tak môžete začať trénovať. Príprava cheesecaku je jednoduchá a nezaberie príliš času.

FOTKA OD VÁS
Recept Nepečený cheesecake s jahodami

SUROVINY

Na sušienkový základ:

180 gsušienky
80 gmaslo

Na syrovú plnku si pripravte:

240 gmascarpone
50 gkryštálový cukor
1 lyžičkavanilkový extrakt
250 mlsmotana na šľahanie

Ovocná náplň:

700 - 800 gjahody
150 gmrazené maliny
1 - 2 lyžicekryštálový cukor
1/2-1 lyžičkakukuričný škrob

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes preložte do koláčovej formy a vtlačte na dno i okraje formy. Dajte chladiť do chladničky, než si pripravíte náplň.
  2. V mise vyšľahajte syr s cukrom do krémovej, pridajte vanilkový extrakt. V inej mise ušľahajte do pevna šľahačku a opatrne vmiešajte stierkou do syrovej zmesi. Rovnomerne rozotrite na pripravenú sušienkovou krustu, povrch uhlaďte. Prikryte fóliou a dajte aspoň na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravte ovocie.
  3. Maliny zvarte spoločne s cukrom, potom prepasírujeme cez sito. Zmes vráťte do rajnice a priveďte do varu. Vo lyžicu vody rozpustite škrob, vmiešajte do malín a chvíľku povarte. Zmes by mala mierne zhustnúť. Nechajte trochu vychladnúť.
     
  4. Umyté jahody rozkrájajte na kúsky, dajte do misy a zalejte malinovou omáčkou. Opatrne premiešajte, aby sa všetky kúsky jahôd obalili. Ovocnú zmes navrstvite na vychladenú syrovú vrstvu a dajte na niekoľko hodín alebo cez noc chladiť do chladničky. Ak sa Vám nechce robiť s malinovou omáčkou, jahody nakrájajte, poukladajte na koláč a zalejte tortovým želé.

Môj blogVíkendové pečení

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť