Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou

Recept Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ďalší skvelý recept z mojej kuchárskej knižky. Premýšľala som, ako zúžitkovať ovocie z mrazničky, tak som vymyslela tento nepečený tvarohový rez, ktorý je tak dobrý, že ho pripravte rovno z dvojitej dávky. Na dno plechu som naložila sušienky, aby boli rezy pevnejšie, ale nie je to podmienkou. Už ako chcete vy. Môžete použiť aj detské pikšóty alebo nič, ale v tom prípade nezabudnite vyložiť formu potravinárskou fóliou, aby ste vedeli celý koláč vybrať a až potom môžete krájať. Vrchná poleva je pripravená zo sirupu a pudingového prášku. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Krém:

450 gtvaroh (jemný)
200 gkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
1/2 hrnčekapráškový cukor
3 ksbielok
1 hrnčekkryštálový cukor
50 mlvoda
20 gželatína
150 mlvoda

Poleva:

1 bal.jahodový puding
200 mlovocný sirup (ja som dala jahodový)
200 mlvoda

Ostatné:

podľa potrebyBebe keksy kakaové
podľa chutidrobné ovocie (jahody, maliny, černice, ríbezle, čučoriedky)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krém: Želatínu zalejeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny napučať. Hrnček (250 ml) kryštálového cukru dáme do hrnca, zalejeme 50 ml vody a pozvoľna za stáleho miešania privedieme k varu.
  2. Bielka vyšľaháme do tuha. Vriaci cukrový rozvar pomaly tenkým prúdom vlejeme do stále sa šľahajúcich bielkov. Odporúčam šľahač so stojanom, alebo pomocníka (jeden šľahá, druhý leje vriaci cukrový rozvar).
  3. Horúci sneh ešte aspoň 5 minút (môžete aj viac) dobre prešľaháme a odložíme na neskoršie použitie.
  4. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom. Napučanú želatínu dáme jemne ohriať (nevariť!). A tekutú vlažnú želatínu zašľaháme do tvarohovej zmesi. Potom už len zľahka ručne! Primiešame pripravené našľahané bielky s cukrovým rozvarom.
  5. Bebe keksy naukladáme na dno nádoby, aby priliehali k sebe. Naukladáme ovocie a zalejeme pripraveným krémom.
  6. Na vrch tuhnúceho krému ešte naukladáme ovocie (nie je nutné) a dáme stuhnúť do chladničky.
  7. Poleva: Do hrnca dáme jahodový puding a zmiešame s ovocným sirupom a vodou (pozor na hrčky). Za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný puding, ktorý v tenkej vrste nalejeme na stuhnutý krém a ovocie. Zákusok s polevou necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť