NajRecept.sk Dezerty Koláče Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou
Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou
Recept Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   16.9.2020

Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou

Ďalší skvelý recept z mojej kuchárskej knižky. Premýšľala som, ako zúžitkovať ovocie z mrazničky, tak som vymyslela tento nepečený tvarohový rez, ktorý je tak dobrý, že ho pripravte rovno z dvojitej dávky. Na dno plechu som naložila sušienky, aby boli rezy pevnejšie, ale nie je to podmienkou. Už ako chcete vy. Môžete použiť aj detské pikšóty alebo nič, ale v tom prípade nezabudnite vyložiť formu potravinárskou fóliou, aby ste vedeli celý koláč vybrať a až potom môžete krájať. Vrchná poleva je pripravená zo sirupu a pudingového prášku. Autor: Janaha

Suroviny

Krém:

450 g
tvaroh (jemný)
200 g
kyslá smotana
1 bal.
vanilkový cukor
1/2 hrnčeka
práškový cukor
3 ks
bielok
1 hrnček
kryštálový cukor
50 ml
voda
20 g
želatína
150 ml
voda

Poleva:

1 bal.
jahodový puding
200 ml
ovocný sirup (ja som dala jahodový)
200 ml
voda

Ostatné:

podľa potreby
Bebe keksy kakaové
podľa chuti
drobné ovocie (jahody, maliny, černice, ríbezle, čučoriedky)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krém: Želatínu zalejeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny napučať. Hrnček (250 ml) kryštálového cukru dáme do hrnca, zalejeme 50 ml vody a pozvoľna za stáleho miešania privedieme k varu.
  2. Bielka vyšľaháme do tuha. Vriaci cukrový rozvar pomaly tenkým prúdom vlejeme do stále sa šľahajúcich bielkov. Odporúčam šľahač so stojanom, alebo pomocníka (jeden šľahá, druhý leje vriaci cukrový rozvar).
  3. Horúci sneh ešte aspoň 5 minút (môžete aj viac) dobre prešľaháme a odložíme na neskoršie použitie.
  4. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom. Napučanú želatínu dáme jemne ohriať (nevariť!). A tekutú vlažnú želatínu zašľaháme do tvarohovej zmesi. Potom už len zľahka ručne! Primiešame pripravené našľahané bielky s cukrovým rozvarom.
  5. Bebe keksy naukladáme na dno nádoby, aby priliehali k sebe. Naukladáme ovocie a zalejeme pripraveným krémom.
  6. Na vrch tuhnúceho krému ešte naukladáme ovocie (nie je nutné) a dáme stuhnúť do chladničky.
  7. Poleva: Do hrnca dáme jahodový puding a zmiešame s ovocným sirupom a vodou (pozor na hrčky). Za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný puding, ktorý v tenkej vrste nalejeme na stuhnutý krém a ovocie. Zákusok s polevou necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár