Nepečené ovocné rezy s tvarohovou penou

Pridal: Janaha, 16.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Nepečené dezerty, Chuťovky, Jahody, Podľa ovocia, Maliny
Nahraj fotku a pochváľ sa
Ďalší skvelý recept z mojej kuchárskej knižky. Premýšľala som, ako zúžitkovať ovocie z mrazničky, tak som vymyslela tento nepečený tvarohový rez, ktorý je tak dobrý, že ho pripravte rovno z dvojitej dávky. Na dno plechu som naložila sušienky, aby boli rezy pevnejšie, ale nie je to podmienkou. Už ako chcete vy. Môžete použiť aj detské pikšóty alebo nič, ale v tom prípade nezabudnite vyložiť formu potravinárskou fóliou, aby ste vedeli celý koláč vybrať a až potom môžete krájať. Vrchná poleva je pripravená zo sirupu a pudingového prášku. Autor: Janaha
Pridal: Janaha, 16.9.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Zákusky, Nepečené dezerty, Chuťovky, Jahody, Podľa ovocia, Maliny
SUROVINY
Krém:
Poleva:
Ostatné:
- Krém: Želatínu zalejeme 150 ml vody a necháme 1/2 hodiny napučať. Hrnček (250 ml) kryštálového cukru dáme do hrnca, zalejeme 50 ml vody a pozvoľna za stáleho miešania privedieme k varu.
- Bielka vyšľaháme do tuha. Vriaci cukrový rozvar pomaly tenkým prúdom vlejeme do stále sa šľahajúcich bielkov. Odporúčam šľahač so stojanom, alebo pomocníka (jeden šľahá, druhý leje vriaci cukrový rozvar).
- Horúci sneh ešte aspoň 5 minút (môžete aj viac) dobre prešľaháme a odložíme na neskoršie použitie.
- Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom. Napučanú želatínu dáme jemne ohriať (nevariť!). A tekutú vlažnú želatínu zašľaháme do tvarohovej zmesi. Potom už len zľahka ručne! Primiešame pripravené našľahané bielky s cukrovým rozvarom.
- Bebe keksy naukladáme na dno nádoby, aby priliehali k sebe. Naukladáme ovocie a zalejeme pripraveným krémom.
- Na vrch tuhnúceho krému ešte naukladáme ovocie (nie je nutné) a dáme stuhnúť do chladničky.
- Poleva: Do hrnca dáme jahodový puding a zmiešame s ovocným sirupom a vodou (pozor na hrčky). Za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný puding, ktorý v tenkej vrste nalejeme na stuhnutý krém a ovocie. Zákusok s polevou necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.
Môj blog: Recepty z mojej kuchyne