Nepečené kokosové úliky plnené kvalitným parížskym krémom

Recept Nepečené kokosové úliky plnené kvalitným parížskym krémom

Pridal: Triniti, 24.9.2020

Kategorie: Osie hniezda a úliky, Dezerty, Vianočné pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hľadala som recept na kokosové stromčeky, pretože som mala formičku, ale nejakým nedopatrením som ju počas umývania zlomila, tak nakoniec boli úliky. Jednoduché, chutné a nádherné. Plnila som parížsku šľahačkou, ale tú som nešľahala mixérom, iba zvarila a nechala v chladničke vychladnúť. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 24.9.2020

Kategorie: Osie hniezda a úliky, Dezerty, Vianočné pečivo

SUROVINY

Základ:

80 gpráškový cukor
400 gkokos
150 gsušené mlieko
50 mlsmotana na šľahanie
1 plechovkasladené kondenzované mlieko

Krém:

200 mlsmotana na šľahanie
200 gčokoláda
1 bal.piškóty

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešame cukor, kokos a sušené mlieko. To zalejeme kondenzovaným mliekom, pridáme smotanu (môžete pridať aj mlieko, ak nemáte smotanu) a spracujeme jednotnú hmotu, ktorú odložíme na pár hodín do chladničky, prípadne si základ pripravte večer a ráno budete tvarovať.
  2. Smotanu s čokoládou zahrejeme vo vodnom kúpeli. Keď sa čokoláda rozpustila, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
  3. Formičku zvnútra vysypeme práškovým cukrom, vtlačíme základ a vareškou alebo pomôckou, ktorá zvyčajne býva pri takýchto formičkách, urobíme dierku na krém.
  4. Vtlačíme krém pomocou cukrárskeho vrecka a nalepíme piškótu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť