Nepečené jahodové rezy s tvarohom a smotanou

Recept Nepečené jahodové rezy s tvarohom a smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak musela som vyskúšať niečo nové a hlavne jahodové, keď už je tá sezóna jahôd a ja ich mám v záhrade plno. A ešte k tomu ma zásobujú aj kamarátky, a to hlavne preto, aby som im upiekla niečo chutné sladké do práce. A ja som s nimi vybabrala. Neupiekla som nič, ale pripravila luxusný nepečený zákusok, ktorým nepohrdla ani jedna z nich. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na korpus:

360 gkakaové sušienky
125 gmaslo

Na 1. vrstvu:

500 gtučný tvaroh
100 gkrupicový cukor
6 plátkovplátková želatína
1 kscitrón
štipkasoľ

Na 2. vrstvu:

250 mlsmotana na šľahanie
500 gjahoda
180 gkyslá smotana
50 gkrupicový cukor
6 plátkovplátková želatína
1/2 lyžičkyvanilkový extrakt

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravte si všetky suroviny. Na krém ani korpus nepotrebujete žiadne zložité ingrediencie.
  2. Sušienky rozmixujte, prilejte k nim rozpustené maslo a zmes rukami poriadne natlačte na dno pekáča alebo koláčovej formy vystlanej pokrčeným papierom na pečenie. Dajte do chladničky.
  3. Formu si vyložte papierom na pečenie, aby ste z nej rezy ľahko dostali.
  4. Teraz si pripravte prvú vrstvu náplne: želatínu zalejte troškou studenej vody tak, aby bola viac-menej ponorená, a nechajte 10 minút napučať. Potom zahrejte, aby sa rozpustila. Tvaroh oslaďte, pridajte štipku soli.
  5. Tvaroh osviežte citrónovou šťavou a kôrou. Nakoniec vmiešajte aj želatínu, ktorú ste najprv premiešali s asi lyžicou tejto tvarohovej zmesi. Nalejte na korpus a nechajte v chladničke alebo v mrazničke zatuhnúť.
  6. Krém potom nalejte na sušienkový základ a nechajte v chlade stuhnúť.
  7. Smotanu vyšľaháme na šľahačku a zmiešame ju s kyslou smotanou. Pridáme cukor, vanilku a želatínu, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Na záver už len primiešame nakrájané jahody. Takto prípravený krém nalejeme na prvý krém a necháme stuhnúť v chladničke.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť