NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút
Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola    ·   16.10.2021

Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút

Vynikajúca osviežujúca dobrota. Jablká zo záhrady pozbierané, tak šup do kuchyne pripraviť niečo sladké pod zub. Na zajtrajšie poobedie :) Autor: Karambola

15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Základ:

1 bal.
svetlé BeBe sušienky
1 bal.
tmavé BeBe sušienky

Smotanová vrstva:

2 bal.
smotana na šľahanie
2 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
kyslá smotana

Jablká vrstva:

1 kg
jablko
2 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
škoricový cukor
2 bal.
vanilkový puding
500 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si hlboký plech na pečenie, vystelieme ho alobalom.
  2. Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme do hrnca. Pridáme vanilkový a škoricový cukor a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Keď máme jablká podusené, pridáme vanilkový pudingový prášok, ktorý sme rozmiešali v 500 ml vody. Varíme do zhustnutia. Keď hmota vrie, odstavíme a ešte horúcu nalejeme do vystlanného plechu. Necháme vychladnúť.
  3. V miske vyšľaháme smotanu spolu s vanilkou do tuhej šľahačky. Už len ručne vmiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na vychladnutú jablkovú vrstvu a pekne uhladíme.
  4. Na smotanovú vrstvu poukladáme sušienky. Ja som ukladala striedavo tmavé a svetlé BeBe sušienky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí preklopíme aj s alobalom a po preklopení opatrne alobal stiahneme. Krájame ostrým zúbkovým nožom a podávame.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Janča maty    ·   19.3.2022   ·   Odpovedať   ·  

Můžu se zeptat na Jak velký plech to je?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov