Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút

Recept Nepečené jablkové dobrodružstvo s krémom z kyslej smotany a šľahačky, hotové za 15 minút
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca osviežujúca dobrota. Jablká zo záhrady pozbierané, tak šup do kuchyne pripraviť niečo sladké pod zub. Na zajtrajšie poobedie :) Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ:

1 bal.svetlé BeBe sušienky
1 bal.tmavé BeBe sušienky

Smotanová vrstva:

2 bal.smotana na šľahanie
2 bal.vanilkový cukor
2 bal.kyslá smotana

Jablká vrstva:

1 kgjablko
2 bal.vanilkový cukor
1 bal.škoricový cukor
2 bal.vanilkový puding
500 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si hlboký plech na pečenie, vystelieme ho alobalom.
  2. Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme do hrnca. Pridáme vanilkový a škoricový cukor a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Keď máme jablká podusené, pridáme vanilkový pudingový prášok, ktorý sme rozmiešali v 500 ml vody. Varíme do zhustnutia. Keď hmota vrie, odstavíme a ešte horúcu nalejeme do vystlanného plechu. Necháme vychladnúť.
  3. V miske vyšľaháme smotanu spolu s vanilkou do tuhej šľahačky. Už len ručne vmiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na vychladnutú jablkovú vrstvu a pekne uhladíme.
  4. Na smotanovú vrstvu poukladáme sušienky. Ja som ukladala striedavo tmavé a svetlé BeBe sušienky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí preklopíme aj s alobalom a po preklopení opatrne alobal stiahneme. Krájame ostrým zúbkovým nožom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť