Nepečené čerešňové cupcakes

Pridal: LENULKA, 16.9.2020
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Najlepšie dezerty, Cheesecake, Dezerty, Múčniky, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podľa ovocia, Čerešne
Nahraj fotku a pochváľ sa
Niečo na štýl nepečeného cheesecake. Rada skúšam nové recepty, či už pečené, či nepečené a rada tiež varím. A najradšej mám to, keď každému chutí a vidím na nich, že by si radi dali aj druhé kolo, ako pri týchto nepečených koláčikoch. Tentokrát som použila čerešne, ale robievam aj s iným ovocím. Teším sa už, keď budem mať doma domáce čerstvé ovocie, vtedy sú tieto koláčiky najchutnejšie, ale ani z kupovaného ovocia nie sú vôbec zlé. Autor: Lenulka
Pridal: LENULKA, 16.9.2020
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Najlepšie dezerty, Cheesecake, Dezerty, Múčniky, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podľa ovocia, Čerešne
SUROVINY
Korpus:
Náplň:
Čerešňová omáčka:
- Sušienky dáme do vrecka a valčekom na cesto rozdrvíme. Zmiešame so zmäknutým maslom a drvenými mandľami. Vzniknutú hmotu vtlačíme do košíčkov na muffiny.
- V miske namočíme na pár minút želatínu. Prelejeme ju do hrnca, privedieme k varu a zložíme z plameňa. Pridáme smotanu a dôkladne premiešame.Necháme mierne vychladnúť.
- Preosiaty práškový cukor vyšľaháme s krémovým syrom a citrónovou kôrou dohladka. Obe zmesi spojíme a plníme ňou pripravené košíčky, ktoré necháme aspoň 6 hodín pod fóliou odpočívať v chladničke, najlepšie však cez noc.
- Na ozdobu si pripravíme čerešňovú omáčku tak, že zahrejeme čerešne spoločne s cukrom a necháme prebublávať tak dlho, kým sa cukor úplne nerozpustí a čerešne mierne nezmäknú. Vzniknutú omáčku zahustíme pridaním zemiakového škrobu zmiešaného s vodou. Necháme vychladnúť.
- S týmto receptom som sa pred časom zúčastnila súťaže.