Nepečené čerešňové cupcakes

Recept Nepečené čerešňové cupcakes
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo na štýl nepečeného cheesecake. Rada skúšam nové recepty, či už pečené, či nepečené a rada tiež varím. A najradšej mám to, keď každému chutí a vidím na nich, že by si radi dali aj druhé kolo, ako pri týchto nepečených koláčikoch. Tentokrát som použila čerešne, ale robievam aj s iným ovocím. Teším sa už, keď budem mať doma domáce čerstvé ovocie, vtedy sú tieto koláčiky najchutnejšie, ale ani z kupovaného ovocia nie sú vôbec zlé. Autor: Lenulka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Korpus:

200 gmaslové sušienky
100 gmaslo
70 gdrvené mandle

Náplň:

300 mlsmotana na šľahanie
300 gkrémový syr
100 gpráškový cukor
4 plátkyčíra želatína
1 kskôra z citróna

Čerešňová omáčka:

100 gvykôstkované čerešne
30 gkrupicový cukor
1 lyžičkazemiakový škrob
na ozdobučerešne

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky dáme do vrecka a valčekom na cesto rozdrvíme. Zmiešame so zmäknutým maslom a drvenými mandľami. Vzniknutú hmotu vtlačíme do košíčkov na muffiny.
  2. V miske namočíme na pár minút želatínu. Prelejeme ju do hrnca, privedieme k varu a zložíme z plameňa. Pridáme smotanu a dôkladne premiešame.Necháme mierne vychladnúť.
  3. Preosiaty práškový cukor vyšľaháme s krémovým syrom a citrónovou kôrou dohladka. Obe zmesi spojíme a plníme ňou pripravené košíčky, ktoré necháme aspoň 6 hodín pod fóliou odpočívať v chladničke, najlepšie však cez noc.
  4. Na ozdobu si pripravíme čerešňovú omáčku tak, že zahrejeme čerešne spoločne s cukrom a necháme prebublávať tak dlho, kým sa cukor úplne nerozpustí a čerešne mierne nezmäknú. Vzniknutú omáčku zahustíme pridaním zemiakového škrobu zmiešaného s vodou. Necháme vychladnúť.
  5. Povrch cupcakes zdobíme čerešňovou omáčkou a čerstvými čerešňami.
  6. S týmto receptom som sa pred časom zúčastnila súťaže.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť