Nepečená tvarohová torta s malinami

Pridal: rebeka, 24.9.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia, Maliny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V mrazničke som ešte našla zabudnuté maliny z minulého roka, tak som ich chcela spotrebovať. Samozrejme na ozdobu som dokúpila čerstvé, aby to nejako aj vyzeralo :) Nemajú, samozrejme, takú chuť ako tie domáce, ale tak na oko to predsa musí aj vyzerať. Sušienkový základ pokojne môžete zameniť aj za pečený klasický korpus, ja som si to chcela uľahčiť :) Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 24.9.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia, Maliny
SUROVINY
Na základ:
200 gBebe sušienky kakaové
100 gmaslo
Na tvarohový krém:
140 mlsmotana na varenie
4 plátkyželatína Dr. Oetker
500 gtvaroh vo vaničke
140 gtrstinový cukor
1 kspomaranč
400 gmaliny
250 mlsmotana na šľahanie
Na omáčku:
250 gletné drobné ovocie (maliny, čučoriedky, ríbezle, jahody...)
4 lyžicepomarančová šťava
3 lyžicetrstinový cukor
- Klasicky pripravíme nepečený základ. Sušienky rozdrvíme v mikroténovom sáčku na prášok, dáme do misky, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Základ navrstvíme na dno okrúhlej formy s papierom na pečenie.
- Do misky dáme 4 lyžice vody, pridáme plátky želatíny a necháme ju napučať. Tvaroh, cukor, pomarančovú šťavu a kôru vyšľaháme do hladkého krému. Smotanu na varenie privedieme takmer k bodu varu, pridáme napučanú želatínu a premiešame. Plátky sa hneď rozpustia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Do tvarohového krému pridáme želatínovú smotanu (vychladnutú) a vyšľahanú smotanu. Zľahka vmiešame maliny.
- Tvarohovo malinovú plnku naplníme na sušienkový základ a odložíme do chladničky na noc.
- Omáčku urobíme zmiešaním všetkých surovín, ktoré potrebujeme na prípravu. Podávame tiež poriadne vychladenú ku kúsku sladkej dobroty.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nepečený tvarohový dortík s malinami.
KOMENTÁRE K RECEPTU