Nepečená torta ruská zmrzlina

Recept Nepečená torta ruská zmrzlina
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Horúce letné dni si treba ochladiť zmrzlinou alebo nanuk. Ruskú zmrzlinu pozná snáď každý. Vynikajúca vanilková mrazená zmrzlina zabalená v tortovej oblátke. Čo tak si pripraviť aj takú tortu? Ja som vyskúšala a bola to dobrota. Určite som túto ruskú zmrzlinu nerobila naposledy :) Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 mlkyslá smotana
2 ksvajce
1/2 lyžičkyvanilková esencia
150 gkryštálový cukor
50 gmaslo
2 lyžicekukuričný škrob
100 gbiela čokoláda
10 ksokrúhla tortová oplátka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, vanilkou a škrobom do peny, postupne pridávame po lyžiciach kyslú smotanu a prešľaháme. Vyšľahanú hmotu preložíme do hrnca a dáme variť na mierny oheň.
  2. Do teplej hmoty pridáme maslo a privedieme do varu. Varíme cca 5 minút a hneď, keď hmota zhustne, hrniec odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a môžeme skladať.
  3. Striedavo ukladáme oblátky a natierame krém. Vrch ozdobíme bielou čokoládou a dáme poriadne stuhnúť do chladničky.
  4. Hodinu pred podávaním dávam tortu do mrazničky, aby bola ľadová a pripomínala ruskú zmrzlinu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť