Nepečená smotanová torta Zakysanka so želé

Recept Nepečená smotanová torta Zakysanka so želé
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na tieto horúce letné dni ideál. Fantastická pochúťka hlavne pre deti. Ovocie do týchto nepečených piškótových dezertov je božské. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

800 mlkyslá smotana
1 kssalko
1 ksprášková želatína
dlhé piškóty
ovocie (čučoriedky, broskyne, ...)
2 kstortové želé červené
200 mlsirup
300 mlvoda
2 lyžicekryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kyslú smotanu vymiešame so salkom. Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame ku smotane. Urobíme jednu espresso kávu do plechovky od salka.
  2. Formu po obvode obložíme papierom na pečenie. Piškóty zľahka namočíme do kávy a ukladáme do tortovej formy.
  3. Na piškóty nalejeme polovicu smotany. Na smotanu poukladáme ovocie a zase máčame piškóty do kávy a ukladáme na ovocie. Vylejeme 2. polovicu smotany a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Tortové želé zmiešame s cukrom, vysypeme do pripravenej vody. Privedieme do varu 1 min. Povaríme a odstavíme. Trocha vychladnuté vylejeme na stuhnutú tortu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť