Nepečená kokosová maškrta z bábovkovej formy pripravená za 10 minút.

Recept Nepečená kokosová maškrta z bábovkovej formy pripravená za 10 minút.

Pridal: Triniti, 16.1.2021

Kategorie: Sladké torty, Torty, Nepečené dezerty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Po dlhom čase konečne niečo nepečené a vynikajúce. Kokosové dezerty mám veľmi rada a tento ma oslovil ešte minulý týždeň. Je natoľko fantastický, že sa s Vami podelím o recept. Určite vyskúšajte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 16.1.2021

Kategorie: Sladké torty, Torty, Nepečené dezerty, Dezerty

Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

3 bal. (3x175 g)maslové sušienky
100 gmaslo
2 lyžicekakao
400 mlmlieko

Ďalej:

1 bal.šľahačka v prášku
podľa potreby (na šľahačku)mlieko
1 hrnček (200 ml)mlieko
2,5 hrnčekakokos
50 grozpustené maslo

Čokoládová poleva:

200 mlsmotana na šľahanie
100 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky nalámeme na menšie kúsky. 100 g masla rozpustíme, pridáme kakao a dobre premiešame. Do tejto zmesi pridáme mlieko a pridáme aj nalámané sušienky. Dobre zamiešame a necháme vychladnúť.
  2. Hrnček mlieka vylejeme do misky, pridáme rozpustené maslo, kokos, vyšľahanú šľahačku podľa návodu na obale a opatrne vareškou premiešame.
  3. Pripravíme si formu na bábovku, vyložíme ju potravinárskou fóliou a začneme vrstviť. Začneme kokosovou vrstvou, pekne uhladíme a navrstvíme aj sušienkovú vrstvu. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky poriadne stuhnúť.
  4. Po stuhnutí odstránime potravinársku fóliu a vrch polejeme čokoládovou polevou - smotanu ohrejeme a pridáme nalámanú čokoládu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť