Nepečená jahodová torta

Recept Nepečená jahodová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujem tieto nepečené dezerty. Jeden z toho obrovského množstva nepečených sladkostí je aj táto jahodová torta. Príprava je rýchla a výsledok fenomenálny. Autor: adkas

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

120 gmaslové sušienky
40 grozpustené maslo

Tvarohová vrstva:

250 gmäkký tvaroh
250 gbiely jogurt
1 strukvanilka alebo 1 lyžička vanilková esencia
60 gpráškový cukor
10 gprášková želatína
40 mlvoda

Jahodová vrstva:

400 gjahoda
150 gbiely jogurt
5 lyžícpráškový cukor
1 lyžicacitrónová šťava
16 gprášková želatína
60 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ak sa rozhodnete pripraviť túto skvelú tortu, pripravte vopred všetky suroviny, aby mali rovnakú teplotu.
  2. Najskôr pripravíme základ. Maslo rozpustíme a odložíme nabok. Sušienky pomelieme alebo nastrúhame na strúhadle. Pridáme vychladnuté rozpustené maslo a dobre premiešame. Vzniknutý základ natllačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dobre utlačíme lyžicou alebo pohárom s rovným dnom. Odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme ju napučať cca 10 minút. Potom ju zahrejeme, kým sa nerozpustí a je tekutá - odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Tvaroh rozmixujeme na jemno, jogurt zmiešame s cukrom, pridáme vnútro vanilkového struku alebo lyžičku vanilkovej esencie a pridáme k tvarohu. Premiešame. 2 lyžice tejto masy pridáme k želatíne, premiešame a želatínovú hmotu pridáme k celej tvarohovej hmote. Premiešame a navrstvíme na keksíkový základ. Zarovnáme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Umyté jahody očistíme a rozmixujeme na pyré. Pridáme citrónovú šťavu a práškový cukor. Želatínu zalejeme vodou a necháme ju napučať cca 10 minút. Potom ju zahrejeme, kým sa nerozpustí. Do jahodového pyré zamiešame jogurt a asi 2 lyžice pridáme k želatíne. Premiešame a celú želatínu pridáme k jahodovej mäse a premiešame. Navrstvíme na tvarohovú hmotu a pekne uhladíme. Znovu odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc a potom už len ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť