NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená jahodová torta
Nepečená jahodová torta
Recept Nepečená jahodová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   4.3.2021

Nepečená jahodová torta

Milujem tieto nepečené dezerty. Jeden z toho obrovského množstva nepečených sladkostí je aj táto jahodová torta. Príprava je rýchla a výsledok fenomenálny. Autor: adkas

Suroviny

Základ:

120 g
maslové sušienky
40 g
rozpustené maslo

Tvarohová vrstva:

250 g
mäkký tvaroh
250 g
biely jogurt
1 struk
vanilka alebo 1 lyžička vanilková esencia
60 g
práškový cukor
10 g
prášková želatína
40 ml
voda

Jahodová vrstva:

400 g
jahoda
150 g
biely jogurt
5 lyžíc
práškový cukor
1 lyžica
citrónová šťava
16 g
prášková želatína
60 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ak sa rozhodnete pripraviť túto skvelú tortu, pripravte vopred všetky suroviny, aby mali rovnakú teplotu.
  2. Najskôr pripravíme základ. Maslo rozpustíme a odložíme nabok. Sušienky pomelieme alebo nastrúhame na strúhadle. Pridáme vychladnuté rozpustené maslo a dobre premiešame. Vzniknutý základ natllačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dobre utlačíme lyžicou alebo pohárom s rovným dnom. Odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme ju napučať cca 10 minút. Potom ju zahrejeme, kým sa nerozpustí a je tekutá - odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Tvaroh rozmixujeme na jemno, jogurt zmiešame s cukrom, pridáme vnútro vanilkového struku alebo lyžičku vanilkovej esencie a pridáme k tvarohu. Premiešame. 2 lyžice tejto masy pridáme k želatíne, premiešame a želatínovú hmotu pridáme k celej tvarohovej hmote. Premiešame a navrstvíme na keksíkový základ. Zarovnáme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Umyté jahody očistíme a rozmixujeme na pyré. Pridáme citrónovú šťavu a práškový cukor. Želatínu zalejeme vodou a necháme ju napučať cca 10 minút. Potom ju zahrejeme, kým sa nerozpustí. Do jahodového pyré zamiešame jogurt a asi 2 lyžice pridáme k želatíne. Premiešame a celú želatínu pridáme k jahodovej mäse a premiešame. Navrstvíme na tvarohovú hmotu a pekne uhladíme. Znovu odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc a potom už len ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár