Nepečená jablková torta s piškótami

Recept Nepečená jablková torta s piškótami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď už majú jabĺčka tak trochu vady na kráse, je dobré z nich upiecť napríklad štrúdľu. Alebo si urobiť výbornú tortičku... Milujem také zákusky, netreba dlho stáť v kuchyni, aby vzniklo niečo pekné a hlavne v peknom počasí netreba zapínať rúru a vykurovať ešte viac celý dom. Šťavnaté, osviežujúce a nie príliš sladké potešenie aj pre náročných. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgjablko
8 lyžíckryštálový cukor
5 ksklinček
2 lyžicecitrónová šťava
1 lyžičkarumová esencia
600 mlvoda
240 gdetské okrúhle piškóty
2 bal.vanilkový pudingový prášok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká nahrubo nastrúhame a vsypeme do hrnca. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, rumovú trstinu a klinčeky, zalejeme 200ml vody a mierne podusíme, stačí asi 10 minút. Potom zo zmesi vylovíme klinčeky.
  2. Vo väčšej nádobe si v 400ml studenej vody rozmiešame pudingové prášky, všetko vlejeme do jablkovej zmesi a za stáleho miešania varíme asi 10 minút.
  3. Tortovú formu (priemer 23cm) si vypláchneme studenou vodou a na dno vyskladáme piškótky. Zalejeme 1/3 jablkovej zmesi, opäť vyskladáme vrstvu piškót, opäť zalejeme 1/3 zmesi, potom znova poukladáme piškóty a navrch nalejeme zvyšok jablkovej zmesi.
  4. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť