NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená čučoriedková torta
Nepečená čučoriedková torta
Recept Nepečená čučoriedková torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   15.9.2020

Nepečená čučoriedková torta

Mali sme návštevu zo Slovenska, tak som chcela pripraviť niečo rýchle, pekné a samozrejme aj chutné. A presne takou dobrotou je tento nepečený čučoriedkový koláč. Autor: Adkas

30 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

200 g
sušienky
85 g
horká čokoláda
80 g
maslo

Čučoriedková vrstva:

350 g
čučoriedky
120 g
kryštálový cukor
500 g
jemný tvaroh
500 g
grécky biely jogurt
250 ml
smotana na šľahanie
36 g
prášková želatína

Na ozdobu:

250 ml
smotana na šľahanie
3 lyžice
práškový cukor
čučoriedky
mätové lístky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Sušienky rozdrvíme na jemný prášok, pridáme rozpustenú čokoládu a rozpustené maslo. Premiešame a túto masu natlačíme na dno tortovej formy a odložíme do chladničky stuhnúť.
  3. Jogurt a tvaroh zmiešame spolu a dáme na stranu.
  4. Želatínu zalejeme 5 lyžičami vody. Necháme napučať. Čučoriedky zasypeme cukrom a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Jemne čučoriedky roztlačíme vareškou a odstavíme z ohňa. Čučoriedky prelejeme do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme. Prepasírujeme cez hustejšie sitko.
  5. Želatínu za stáleho miešania zahrejeme, kým sa pekne rozpustí, ale dávame pozor, aby nezačala vrieť - vtedy stratí svoje schopnosti.
  6. Zo stále teplých, prepasírovaných čučoriedok pridáme asi 4 lyžice do rozpustenej želatíny, premiešame a všetko vlejeme späť do nádoby s prepasírovanými čučoriedkami. Necháme ochladiť, ale dávame pozor, aby zmes nezačala tuhnúť.
  7. Čučoriedkové pyré pridáme do jogurtu zmiešaného s tvarohom. Všetko spolu premiešame, aby sa želatína dostala rovnomerne do celej masy. Nakoniec vmiešame ušľahanú šľahačku. Všetko spolu premiešame a vylejeme na sušienkový základ. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
  8. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou s cukrom a ozdobíme čučoriedkami a lístkami mäty.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár