Nepečená čučoriedková torta

Recept Nepečená čučoriedková torta

Pridal: adkas, 15.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty, Podľa ovocia, Čučoriedky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mali sme návštevu zo Slovenska, tak som chcela pripraviť niečo rýchle, pekné a samozrejme aj chutné. A presne takou dobrotou je tento nepečený čučoriedkový koláč. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas, 15.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty, Podľa ovocia, Čučoriedky

Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

200 gsušienky
85 ghorká čokoláda
80 gmaslo

Čučoriedková vrstva:

350 gčučoriedky
120 gkryštálový cukor
500 gjemný tvaroh
500 ggrécky biely jogurt
250 mlsmotana na šľahanie
36 gprášková želatína

Na ozdobu:

250 mlsmotana na šľahanie
3 lyžicepráškový cukor
čučoriedky
mätové lístky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Sušienky rozdrvíme na jemný prášok, pridáme rozpustenú čokoládu a rozpustené maslo. Premiešame a túto masu natlačíme na dno tortovej formy a odložíme do chladničky stuhnúť.
  3. Jogurt a tvaroh zmiešame spolu a dáme na stranu.
  4. Želatínu zalejeme 5 lyžičami vody. Necháme napučať. Čučoriedky zasypeme cukrom a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Jemne čučoriedky roztlačíme vareškou a odstavíme z ohňa. Čučoriedky prelejeme do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme. Prepasírujeme cez hustejšie sitko.
  5. Želatínu za stáleho miešania zahrejeme, kým sa pekne rozpustí, ale dávame pozor, aby nezačala vrieť - vtedy stratí svoje schopnosti.
  6. Zo stále teplých, prepasírovaných čučoriedok pridáme asi 4 lyžice do rozpustenej želatíny, premiešame a všetko vlejeme späť do nádoby s prepasírovanými čučoriedkami. Necháme ochladiť, ale dávame pozor, aby zmes nezačala tuhnúť.
  7. Čučoriedkové pyré pridáme do jogurtu zmiešaného s tvarohom. Všetko spolu premiešame, aby sa želatína dostala rovnomerne do celej masy. Nakoniec vmiešame ušľahanú šľahačku. Všetko spolu premiešame a vylejeme na sušienkový základ. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
  8. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou s cukrom a ozdobíme čučoriedkami a lístkami mäty.

Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť