Nepečená čokoládová torta s piškótami

Recept Nepečená čokoládová torta s piškótami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nechce sa vám piecť a zjedli by ste niečo sladké a chutné? Pripravte rýchlu nepečenú tortu z tých najlepších a najobľúbenejších surovín, ktorými sú čokoláda a piškóty.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

100 gmliečna čokoláda
50 gbiela čokoláda
2 lyžicekukuričný škrob
250 mlmlieko
150 gmaslo
3 lyžicepráškový cukor
200 mlmlieko
1 bal.vanilkový cukor
300 gdlhé detské piškóty
na ozdobubiela čokoláda
na ozdobutmavá čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kukuričný škrob vymiešame s 5 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a privedieme do varu. Potom pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a varíme cca 1 minútu. Do horúceho pridáme na drobno nasekanú mliečnu a bielu čokoládu. Miešaním rozpustíme a hustý puding odstavíme. Necháme vychladnúť.
  2. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú čokoládovú hmotu.
  3. Pripravíme okrúhlu formu na pečenie. Dno vyložíme detskými piškótami, ktoré namočíme do mlieka (200 ml), v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor.
  4. Na piškóty navrstvíme tretinu krému, znovu poukladáme piškóty namočené do vanilkového mlieka a navrstvíme zostávajúci krém. Pekne uhladíme a vrch ozdobíme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.%1
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť