NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená broskyňová torta
Nepečená broskyňová torta
Recept Nepečená broskyňová torta
IvanK    ·   18.9.2020

Nepečená broskyňová torta

Nepečené dobrodružstvo s kyslou smotanou a piškótmi. Mňamka! Autor: IvanK

Suroviny

Potrebné suroviny:

1 bal.
svetlé okrúhle piškóty
1 bal.
tmavé okrúhle piškóty
1 konzerva
zavárané broskyne
5 kelímkov
kyslá smotana
2 bal.
stužovač šľahačky
3 lyžice
práškový cukor
3 lyžice
Granko
na ozdobenie
čokoládová ryža
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Potrebujeme balíček svetlých a balíček tmavých okrúhlych piškót, 5 kelímkov kyslej smotany, konzervu zaváraných broskýň, stužovač šľahačky, práškový cukor, granko a čokoládovú ryžu na ozdobenie.
  2. Do misky dáme kyslú smotanu. Pridáme stužovač šľahačky a práškový cukor. Vymiešame na hustý krém.
  3. Na dno tortovej formy poukladáme tmavé piškóty, ktoré jemne pokvapkáme šťavou z broskyňového kompótu. Na piškóty dáme tretinu smotanového krému. Krém rovnomerne rozotrieme.
  4. Na prvú vrstvu krému poukladáme tmavé a svetlé piškóty. Na druhú vrstvu piškót poukladáme na tenké plátky nakrájané zavárané broskyne.
  5. Na broskyne dáme druhú tretinu smotanového krému. Krém rovnomerne rozotrieme.
  6. Na druhú vrstvu krému poukladáme na tenké plátky nakrájané zavárané broskyne. Na broskyne poukladáme piškóty, plochou stranou nahor.
  7. Do zvyšku smotanového krému pridáme 3 lyžice Granka. A poriadne premiešame.
  8. Tmavý krém dáme na poslednú vrstvu piškót. A rovnomerne rozotrieme.
  9. Vrch torty ozdobíme dvojfarebnou čokoládovou ryžou. Zakryjeme alobalom a odložíme na pol dňa do chladničky. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár