Nebeský obláčik - jemný smotanový dezert s ovocím

Recept Nebeský obláčik - jemný smotanový dezert s ovocím
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rezy sú ľahučké ako vánok, ideálny letný dezert. Nie je ani ťažký na prípravu. Tento recept je jednoducho zhrnutie týchto slov - veľa parády za málo času a úsilia. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

4 ksžĺtok
40 gcukor krupica
štipkasoľ
60 gmlieko
50 golej
1 lyžičkaprášok do pečiva
90 ghladká múka
4 ksbielok

Krém:

250 gčerstvý syr (Palouček)
250 mlsmotana na šľahanie
50 gpráškový cukor

Na ozdobu:

100 gjahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme soľ, mlieko a olej. Opäť zašľaháme a nakoniec zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
  2. Upečieme pri 180 ° dozlatista, približne 10 minút. Vychladnutý korpus rozdelíme na 3 diely.
  3. Krém pripravíme zmiešaním čerstvého syra a smotany na šľahanie. Osladíme. Vyšľaháme do tuhého krému.
  4. Korpus premažeme krémom. Navrch nastriekame sáčkom s ozdobnou špičkou kopčeky krému a ozdobíme jahodami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť