NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Nebeský obláčik - jemný smotanový dezert s ovocím
Nebeský obláčik - jemný smotanový dezert s ovocím
Recept Nebeský obláčik - jemný smotanový dezert s ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   8.9.2021

Nebeský obláčik - jemný smotanový dezert s ovocím

Rezy sú ľahučké ako vánok, ideálny letný dezert. Nie je ani ťažký na prípravu. Tento recept je jednoducho zhrnutie týchto slov - veľa parády za málo času a úsilia. Autor: Lacusin

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

4 ks
žĺtok
40 g
cukor krupica
štipka
soľ
60 g
mlieko
50 g
olej
1 lyžička
prášok do pečiva
90 g
hladká múka
4 ks
bielok

Krém:

250 g
čerstvý syr (Palouček)
250 ml
smotana na šľahanie
50 g
práškový cukor

Na ozdobu:

100 g
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme soľ, mlieko a olej. Opäť zašľaháme a nakoniec zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
  2. Upečieme pri 180 ° dozlatista, približne 10 minút. Vychladnutý korpus rozdelíme na 3 diely.
  3. Krém pripravíme zmiešaním čerstvého syra a smotany na šľahanie. Osladíme. Vyšľaháme do tuhého krému.
  4. Korpus premažeme krémom. Navrch nastriekame sáčkom s ozdobnou špičkou kopčeky krému a ozdobíme jahodami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár