Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Kakao, múku a prášok do pečiva zmiešame a odložíme bokom. K žĺtkovej pene pridáme postupne vyšľahaný sneh z bielkov a sypkú zmes múky, kakaa a prášku do pečiva striedavo s vodou a olejom.
Pripravené cesto nalejeme na plech, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme na 200 st. asi 20 minút - sledujeme.
V mlieku necháme rozpustiť cukor a pridáme aj vanilkové pudingové prášky. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Následne pridáme kyslú smotanu a premiešame.
Vychladnuté cesto natrieme džemom, nanesieme polovicu krému, uložíme piškóty, ktoré sme namočili do kávy. Nanesieme druhú polovicu krému a pekne uhladíme.
Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku s vanilkou a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie.