Nakladaný cesnak bez zavárania, ktorý využijete počas celého roka a je ako čerstvý

Recept Nakladaný cesnak bez zavárania, ktorý využijete počas celého roka a je ako čerstvý

Pridal: NajLucka, 25.4.2022

Kategorie: Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci nakladaný cesnak, ktorý viete použiť do rôznych jedál ako ochucovadlo alebo aj ako doplnok k jedlu. Hodí sa aj do marinády, do omáčok, do polievok, no jednoducho všade. Takto pripravený cesnak si zachová svoju chuť, vitamíny a množstvo živín, ktoré nášmu telu prospievajú. Obvykle sa stáva, že cesnak nám v pivnici alebo v komore chytí pleseň alebo zvlhne a takto budete mať istotu, že všetku úrodu spotrebujete.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 25.4.2022

Kategorie: Zavaraniny

SUROVINY

1 celý pohárcesnak
1 lvoda
70-80 g soľ
150 gkryštálový cukor
250 ml ocot
8-10 guličiekkorenie
2-3 ksbobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hlavičky cesnaku očistíme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme na utierke vyschnúť. Načistíme toľko cesnaku, aby nám vošiel do jednej 7 dcl fľaše až po vrch.
  2. Medzi cesnak vložíme aj bobkový list, korenie a pripravíme si nálev.
  3. Horúcou vodou zalejeme poháre s cesnakom a uzavrieme. Necháme stáť 20 minút a po 20 minútach vodu zlejeme späť do hrnca. Pridáme soľ, cukor a necháme zovrieť. Keď voda vrie, pridáme ocot a premiešame.
  4. Takto pripravený nálev znova nalejeme do pohárov s cesnakom a poriadne uzavrieme viečkom.
  5. Otočíme hore dnom, necháme vychladnúť a odložíme do komory.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Prosím o zverejnenie spôsobu nakladania cesnakových strúčikov. Ďakujem.

Prosím o zverejnenie spôsobu nakladania cesnakových strúčikov. Ďakujem.

Také by mne zajímal způsob konzervace

10.1.2021, Lydye odpovedať00

Také se přidávám ke zveřejnění receptu. Děkuji

Je prosím možné zveřejnit návod k nakládání? Z fotografie to není patrné...

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť