NajRecept.sk Zavaraniny Nakladaný cesnak bez zavárania, ktorý využijete počas celého roka a je ako čerstvý
Nakladaný cesnak bez zavárania, ktorý využijete počas celého roka a je ako čerstvý
Recept Nakladaný cesnak bez zavárania, ktorý využijete počas celého roka a je ako čerstvý
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   25.4.2022

Nakladaný cesnak bez zavárania, ktorý využijete počas celého roka a je ako čerstvý

Vynikajúci nakladaný cesnak, ktorý viete použiť do rôznych jedál ako ochucovadlo alebo aj ako doplnok k jedlu. Hodí sa aj do marinády, do omáčok, do polievok, no jednoducho všade. Takto pripravený cesnak si zachová svoju chuť, vitamíny a množstvo živín, ktoré nášmu telu prospievajú. Obvykle sa stáva, že cesnak nám v pivnici alebo v komore chytí pleseň alebo zvlhne a takto budete mať istotu, že všetku úrodu spotrebujete.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
1 celý pohár
cesnak
1 l
voda
70-80 g
soľ
150 g
kryštálový cukor
250 ml
ocot
8-10 guličiek
korenie
2-3 ks
bobkový list
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hlavičky cesnaku očistíme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme na utierke vyschnúť. Načistíme toľko cesnaku, aby nám vošiel do jednej 7 dcl fľaše až po vrch.
  2. Medzi cesnak vložíme aj bobkový list, korenie a pripravíme si nálev.
  3. Horúcou vodou zalejeme poháre s cesnakom a uzavrieme. Necháme stáť 20 minút a po 20 minútach vodu zlejeme späť do hrnca. Pridáme soľ, cukor a necháme zovrieť. Keď voda vrie, pridáme ocot a premiešame.
  4. Takto pripravený nálev znova nalejeme do pohárov s cesnakom a poriadne uzavrieme viečkom.
  5. Otočíme hore dnom, necháme vychladnúť a odložíme do komory.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
VAREŠKA    ·   27.4.2022   ·   Odpovedať   ·  

Prosím o zverejnenie spôsobu nakladania cesnakových strúčikov. Ďakujem.

VAREŠKA    ·   27.4.2022   ·   Odpovedať   ·  

Prosím o zverejnenie spôsobu nakladania cesnakových strúčikov. Ďakujem.

Zbyněk Štursa    ·   26.4.2022   ·   Odpovedať   ·  

Také by mne zajímal způsob konzervace

Lydye    ·   10.1.2021   ·   Odpovedať   ·  

Také se přidávám ke zveřejnění receptu. Děkuji

lii-po@seznam.cz    ·   5.1.2021   ·   Odpovedať   ·  

Je prosím možné zveřejnit návod k nakládání? Z fotografie to není patrné...

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov